Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От 23 до 28 май в НДК ще се проведе Пролетният панаир на книгата. Препоръчваме ви някои специални криминални заглавия.

„Екипът на Смайли“ от Джон льо Каре

Джордж Смайли, легендарният шпионин в оставка, е призован да идентифицира трупа на бивш съветски генерал, когото някой е застрелял от упор в лицето. Когато разбират, че възрастният мъж е бил двоен агент по време на Студената война, британските тайни служби решават да покрият случая. Но Джордж има други планове. Той иска да отмъсти за смъртта на бившия си приятел и тръгва по следите на убийците, без да подозира, че разследването ще го отведе до най-стария му противник - безпощаден враг, който Смайли може да победи само с помощта на най-добрите си хора.

„Убиецът на Спящата красавица“, Мери Хигинс Кларк

В „Убиецът на Спящата красавица“, третата книга от поредицата, започнала с „Убийството на Пепеляшка“ и „Няма да има утре“, Мери Хигинс Кларк в партньорство с Алафеър Бърк разказва за телевизионната продуцентка Лори Моран, която не се спира пред нищо, за да даде шанс на една жена да докаже своята невинност години след осъждането й. Кейси Картър твърди, че преди петнайсет години, когато годеникът й - известният филантроп Хънтър Роли Трети - е бил убит, тя е лежала упоена на дивана. Съдебните заседатели не й вярват и я осъждат. Кейси настоява да докаже своята невинност и след излизането си на свобода. Открива нова улика и убеждава Лори Моран и екипа на „Под съмнение“ да направят телевизионно разследване на нейния случай, за да изчисти името си. Но във всяка история има подводни камъни.

„Отровни думи“ от Луиз Пени

Когато трупът на непознат старец е захвърлен в бистрото на планинското селце Трите бора, главен инспектор Арман Гамаш и екипът му от млади специалисти са повикани по спешност от Монреал, за да разплетат убийството на странника. Опитният инспектор се изправя срещу мрежа от лъжи, за да намери път до истината, заровена в тъмните канадски гори.

„Момичето преди“ от Дж. П. Дилейни

Две жени. Един невероятен дом. История, белязана с тайни и кръв. Добре дошли на Фолгейт Стрийт 1. Оставете до вратата всички очаквания, най-обсъжданият психологически трилър на годината е тук, за да ви разтърси.

„Коя беше Алис“ от Т. Р. Ричмънд

Коя е Алис Салмън? Млада, умна, амбициозна, журналистка по професия и по призвание. Животът е пред нея. До нощта, когато я намират удавена при мистериозни обстоятелства. Никой няма представа как или защо. Но тя е оставила след себе си достатъчно нишки за проследяване: дневника си, постове в социалните мрежи, имейл кореспонденция. Въпреки че Алис вече я няма, фрагментите от живота й са живи – и в тях може да се крие отговорът на въпроса какво всъщност е станало с нея.