Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Канадката Южени Бушар се подхлъзна и удари главата си на US Open преди 2 години и оттогава не успява да влезе във форма

Някои обещаващи таланти в световния спорт залитат по пиенето, други откриват необятния и пагубен свят на наркотиците. Трети се оказват непоправими фенове на изневерите и всякакъв друг вид смъртоносни за добрата спортна форма забавления.

Южени Бушар нито пиеше, нито се друсаше. А и по чуждо не ходеше. И въпреки това кариерата й отиде на кино, а вината за провала е един недобре избърсан под. От историята на красивата канадка може и филм да стане. Хубаво е да го подхване Тарантино, който обича да ни показва нестандартни човешки истории, излезли изпод перото на неуморната съдба.

Родената в Монреал тенисистка твърдо се беше зарекла да покори върха в световния тенис. И се беше изкачила до подножието му, настанявайки се на пето място в световната ранглиста. И после дойде онзи ужасен 4 септември през 2015 г. Южени се връщаше смазана от умора след мача й на двойки на US Open. Минути преди края на нейния двубой усърдна леличка с парцала забърсва пода в женската съблекална. Дамата може и да е прекалила с верото или е сложила друг почистващ препарат, който трудно съхне.

Топтенисистката тръгва към стаята за физиотерапия и миг преди да хване дръжката на вратата се подхлъзва и пада лошо на пода. За зла беда тенисистката си удря главата, а лекарите я предупреждават, че е с комоцио и трябва да забрави за по-нататъшното си участие в турнира от Големия шлем.

Няма проблем, случват се подобни неща, ще спечеля следващия турнир, мисли си Южени, но съдбата й типично по тарантиновски решава да й прати куп нови премеждия. Само месец по-късно тя не успява да завърши мача си с Андреа Петрович на силния турнир в Пекин. Присъствалите на срещата журналисти пишат в своите репортажи, че канадката изведнъж губи ориентация какво се случва около нея и вече не може да връща топките, както се изисква от елитна тенисистка.

Бушар сяда на столчето си и се разплаква. Петрович я прегръща и й пожелава бързо оздравяване. Такова обаче не идва бързо и не се знае дали някога ще дойде. След онова падане нещо в главата на Южени явно се размества фатално и тя сякаш забравя как се играе тенис.

След поредица от лоши мачове тя се срива в световната ранглиста. Сменя треньорите, пробва различни видове хранителни режими, но нищо не помага.

Забравила е как се печели. Месеци след онзи инцидент на хлъзгавия под в Ню Йорк Южени Бушар решава да съди до дупка тенис федерацията на Съединените щати. Искът й е съвсем простичък заради проявената от тях небрежност тя губи своята форма, а това й коства престиж и много пари. 21-годишната тогава тенисистка е убедена, че трябва да получи солидна компенсация. Някой трябва да го отнесе за нейните несполуки в кариерата.

Канадката нае сериозни адвокати, които да защитават правата й, и се започна един дълъг процес. В началото на годината стана ясно, че към екипа й се е присъединил и известният нюйоркски адвокат Бенедикт Морели. Той веднага даде да се разбере, че неговата клиентка има всички шансове да си отвоюва сериозна компенсация за срива в спортната й кариера.

Самата Бушар се прочу не само с житейските препятствия, но и с перфектното си тяло, което дори показа наскоро в мъжко списание. Сладката тенисистка беше спрягана за гадже на Григор Димитров и пак според клюкарите българинът я заряза най-безцеремонно, за да се кротне в обятията на Мария Шарапова.

Което пък може да е обяснение за яростната атака от страна на Южени по адрес на Мария Шарапова. Поводът за гнева на канадката стана завръщането на Маша на корта след 15-месечното й наказание за употреба на допинг.

"Тя е измамница и няма място в нашия спорт. Така даваме лош сигнал на младите. Те ще разберат, че няма нищо лошо да вършиш престъпления, защото в наши дни лесно се получава реабилитация", избухна Южени.

За да е десертът с черешка отгоре, малко след нейните публични нападки жребият я срещна с Шарапова на силния турнир в Мадрид. Двете се хвърлиха като лъвици, но победата грабна Бушар. Дали пък точно този триумф няма да я върне по пътя на победата тепърва предстои да видим, но каквото и да прави на корта Южени, тя няма да се откаже от съдебната си битка с виновниците за онзи хлъзгав под.