Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БЪЛГАРИЯ КЕ СЕ ОПРАВИ ПРЕЗ 2015

НЕИЗВЕСТНИ ДОСЕГА ПРОРОЧЕСТВА

(от книгата „Български работи“, Иво Сиромахов)

“България ке се оправи през 2015!” Това е казала пророчицата кака Спаска пред писателя и публицист Тодор Миланов в последното интервю преди смъртта си. Миланов посетил дома на ясновидката от Грудево през август 1998 година на път за Хисаря, където отивал да лекува простатата си.

Първо ме попита как е леля ми Цеца, споделя писателят. Учудих се, защото леля ми е покойница от 1983 година. Но кака Спаска ми каза:

“Ке идеш на гробо и ке й запалиш свещ от 50 стотинки. Ке заръчаш на калеко ти тая година да не коли прасето. И ке носиш много здраве на Нешка”

За съжаление калекото на Тодор Миланов не послушал съвета на ясновидката. На 27 декември същата година той тръгнал да коли прасето, но се подхлъзнал в заледения двор, паднал и ножът пронизал сърцето му. Издъхнал на място.

Пророчицата от Грудево помолила Миланов да намаже петите й с гъша мас. Докато ги мажел, тя му споделила:

“България ке се оправи през 2015 година. Ке дойде руса жена и ке се залюби с чернокос мъж. Ке има много дъжд и царевицата ке стане голема колко дувара на манастира”

Как да тълкуваме това предсказание? Миланов се консултирал с агрометеоролози от НИМХ при БАН и те потвърдили, че при обилни валежи в Рило-Родопския масив действително се наблюдава засилен растеж на царевичните култури и е възможно някои сортове да достигнат височина на стеблото 2.5 – 3 метра. А стените на манастира край Грудево са високи 2.8 метра. Случайно съвпадение? Едва ли.

Относно русата жена и чернокосия мъж, Тодор Миланов твърди, че знае кои са, но не му било разрешено да назове имената им. “Известни хора са, всички ги познавате”, казва многозначително писателят.

После кака Спаска започнала да бълнува и да говори несвързано.

“Ангела ке дойде в България през пости и ке треперят всички важни ора”

За какъв ангел става въпрос? Според Миланов това е намек, че Ангела Меркел ще посети България във връзка с намаляването на евросубсидиите за страната ни. От Външно министерство нито потвърдиха, нито отрекоха информацията за предстоящо посещение на Меркел. “Явно важните хора наистина треперят”, заключава Тодор Миланов.

“А през 2016 година ке си ядете газо”,

били последните думи на пророчицата, преди да издъхне.

Според Миланов това е предсказание за строежа на газопровода “Южен поток”. Очаква се той все пак да бъде построен през 2016 година и тогава някои българи ще започнат да се изхранват от преноса на газ и в този смисъл “ке си ядат газо”.