Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вече седем дни над 100 души от МВР, Гранична полиция и доброволци търсят Ивелин Узунов, който изчезна на 5 май от родното си село Смилян. Младежът вдигна на крак специализираните органи и всички хора от селото му, които продължават и днес да обикалят районите, за да го открият.

Интересното е, че след изчезването му Ивелин е забелязан на различни места около родното му място, но никой не знаел къде точно отива. Момчето било видяно на 9 май в Смолян край Бункера късно вечерта, научи 168 часа.
Това е едно от знаковите места за града, тъй като там пътят се разклонява за десетките села от Арденското корито. Това изключва и съмненията за отвличане, които се бяха породили в самото начало. Три сигнала до полицията са изпратени още в първите два дни след изчезването от хора, които са сигурни, че са видели младежа.

Местата, през които се смята, че е преминал, без да се застоява, са селата Турян, Пещера и Чокманово. Ивелин обаче не е заговорил абсолютно никого,
нито пък е поискал някаква помощ. "168 часа" научи, че още на 6 май, един ден след изчезването му, Ивелин бил забелязан в Смолян.

"В събота вечерта моята майка ми каза, че през терасата е видяла момче, облечено точно в същия сив суитчър и черен панталон, тип анцунг. Сподели ми, че то е изглеждало замислено и бързало за някъде. Навън тогава валеше. Първо се усъмнила, но след като видя снимката, направена от фотокапан за мечки, която се разпространи навсякъде, се убеди, че е той", разказва Елена Иванова от Смолян.
По думите й те веднага се свързали с бащата на момчето – Велин Узунов, за да му обяснят, че са видели сина му. 168 часа потърси мъжа, но телефонът му е извън обхват.

Ивелин бе засечен в горски район на село Турян чрез фотокапан за мечки. Близките са разпознали младежа, въпреки че лицето му не се вижда, тъй като е сниман в профил и с качулка. Незабавно на мястото бяха изпратени екипи на полицията, доброволци от селото, горски служители, граничари, ловджии и близки на младежа, които обходиха района, но не откриха следи от изчезналия. 3 минути след като заснема Ивелин, фотокамерата хваща и преминаваща мечка. Неговите съселяни смятат, че за да се предпази от животните, момчето вечер обикаляло из населените места, а сутрин ходело по горите.

Познати на Ивелин разказват, че той е добър и притеснителен младеж, който нямал никакви приятели. Излизал само със своите братовчеди, но не посещавал дискотеки и заведения. Не изпитвал интерес и към социалните мрежи, затова нямал и фейсбук профил, нито пък телефон с интернет. Всичко това било по негово собствено желание, а не поради финансови проблеми. По думите на някои от тях момчето се затворило в себе си още повече през 2016 г., когато баба му починала. Никой обаче не смята, че това е причината за неговото изчезване.

И с двамата си родители, които са разведени, 20-годишният се разбирал прекрасно. Той бил единствено дете, нямал братя и сестри. В момента живеел при баща си, а до 2014 година бил при майка си в София, където завършил средното си образование. След бала Ивелин решил да замине за с. Смилян, където е баща му, и да остане при него. Въпреки че не е при майка си, той се чувал редовно с нея. След дипломирането си момчето само взело решение да не записва висше образование.
В момента 20-годишният работел в малък магазин за строителни материали, който е собственост на баща му Велин.

Какво още споделиха близки на момчето за него четете в печатното издание на "168 часа".