Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо Борисов се довери след скандалите с чантите “Шанел” и “Прада” и прокурорската проверка в АПИ

Каква е истината за интригата с Лиляна Павлова, която буквално подпали социалните мрежи? Наказана ли е, или е повишена с вицепремиерския пост и българското председателство на ЕС?

"168 часа" научи, че часове преди обявяване на министрите Лиляна Павлова не е била в първоначалния списък с имената, обсъждани между ГЕРБ и патриотите. Парлелно с тези разговори се завъртя и интригата, която буквално взриви фейсбук - носи ли Павлова скъпи маркови чанти.

Всичко тръгна от пиарката на соцлидерката Корнелия Нинова Бояна Бозаджиева, която написа във фейсбук, че цени много вкуса на Павлова към чантите "Прада" и "Шанел" за 3700 и 5000 евро, но й липсва чарът на "Диор" Постът моментално провокира реакцията на пресаташето на бившата шефка на регионалното министерство Таня Митова. Във фейсбук тя определи писанията на колежката си като "вмирисани пасквили за чанти, обувки и чорапи", родени от професионална немощ и очевиден стаж на Бозаджиева в световните модни брандове.

В дискусията в социалната мрежа се включиха и представители на двете партии. Пиарката на Бойко Борисов Севделина Арнаудова призова:

"Ровете още в "бельото на Павлова"

Никой не каза официално дали пуснатата от БСП интрига е повлияла на Бойко Борисов. При всички случаи обаче той намери добро място на острието си Лиляна Павлова.

Ясно е, че за сегашното правителство председателството на ЕС е приоритет номер едно.

"Ситуацията там не е никак розова - обясни пред "168 часа" отлично запознат източник с проблема. -

Ремонтът на НДК

закъснява,

а много от търговете по обслужване на самото председателство все още не са обявени. Става дума за различни логистики и обслужване, което трябва да предоставим като домакини."

Освен тежки инфраструктурни проблеми, които Павлова може да реши, се изисква и желязна дисциплина, която тя е доказала, че може да създаде.

"В тази ситуация Бойко Борисов избра човек, за когото е сигурен, че няма да се провали", обясни източникът ни.

Самият Борисов отказа

да коментира ситуацията

пред "168 часа".

Интересното е, че докато темата с чантите надълго се разискваше, стана ясно, че прокуратурата започва проверка в АПИ, която доскоро бе подчинена на Павлова. Причината бе изграждането на магистрала "Марица". Обвинителите търсят има ли информация за злоупотреби във ведомството за допълнителни строителни дейности.

"Постъпи сигнал от ОЛАФ за нагласени поръчки, които се извършват от Агенция "Пътна инфраструктура" - заяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. - В продължение на три месеца извършвахме

предварителна проверка

и на 17 септември м.г. започнаха досъдебно производство. Става въпрос за сключване на договор с "Пътища Пловдив" за извършване на допълнителни строителни дейности, по-конкретно за отводняване на пренапоена почва, преди да се изгради самата магистрала."

Любопитното е, че зад целия този скандал, свързан с АПИ и чантите на Лиляна Павлова, на заден план остана една не по-малко интересна интрига. Въпросът е дали военният министър Красимир Каракачанов ще получи достъп до “Топ сикрет” документите на НАТО. Според запознати той няма да има проблем с българската Държавна комисия по сигурността на информацията, но не е ясно как ще реагират в алианса по въпроса за миналото на патриота. Той бе огласен като агент "Иван" на Шесто управление на Държавна сигурност за борба с идеологическата диверсия, вербуван през 1989 г. Самият Каракачанов казва, че е писал анализи по определени въпроси за българско-югославските отношения и най-вече по македонския въпрос: "Чисто експертни неща, мои лични мнения по този въпрос."

Освен това в предизборната си кампания Каракачанов протестира срещу засиленото военно присъствие на НАТО в Черно море.

Въпреки това близки до новия министър твърдят, че

той със сигурност

ще получи допуск до

тайните на Алианса

Веднага след оповестяването на състава на кабинета тръгнаха коментари дали ще успее да изпълни амбициозния си план за пълен 4-годишен мандат.

Дали правителството ще изкара пълния си мандата, четете хартиеното издание с прогнозите на политолозите.