Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рускинята е желан гост на елитните турнири, но колежките я мразят.

Щеше да е твърде скандално Мария Шарапова да спечели турнира в Щутгарт. Ей така, на шега, се връща след 15-месечно отсъствие и разбива всичките си съпернички, които са се трудили упорито през последната година и половина.

Маша не успя да го направи и отпадна на полуфинала. Може и нарочно да не си даде много зор само и само да не се набива още повече в очите на колежките на корта, които не могат да я дишат. Защото такива с лопата да ги ринеш. Половината тенис свят продължава да крещи гневно срещу хората в елитния спорт, които позволиха на рускинята да се върне след изтърпяното наказание за допинг.

Сигурно си спомняте как Шарапова излезе пред целия свят да се извини, че е сбъркала в професионалния си живот и най-вероятно ще се раздели задълго с тениса. Малко по-късно излязоха и подробностите от доклада на допинг ченгетата. Според тях световноизвестната спортистка е приемала лекарство, в което се съдържа веществото мелдоний. По принцип то се ползва от хора със сърдечни заболявания, но на Маша сърцето й работи като добре смазана машина. За сметка на това мелдоният увеличава притока на кръв и така позволява на ползващия го да тича по-бързо, да скача по-високо, да налага зелената топка по-силно.

Скандалът разтърси световния спорт и се очакваше Шарапова да бъде пратена в пенсия. Само че признанията й смекчиха удара и тя отнесе само 15 месеца, а те изтекоха като сън. Сега рускинята отново е с ракета в ръка и отново е готова за подвизи. Организаторите на елитните тенис турнири я искат на всяка цена, тъй като скандалната й особа привлича погледите на публиката, на телевизии, рекламодатели. Тя си е истинска златна кокошка в момента.

От другата страна са тенисистките, които не са пили вълшебните отвари, за да се движат като фурии по корта, и не могат да приемат завръщането на Мария.

"Тя е чисто и просто една измамница. А измамниците нямат място в нашия спорт. Не е честно спрямо всички останали, които се скъсват от тренировки в името на успеха. А и какво послание пращаме към младите? Давайте, допингирайте се, правете забранени неща. Ако ви хванат, рано или късно ще ви приемем отново с отворени обятия. Така не се прави и не мисля, че трябва да виждаме Мария около нас по време на турнирите", избухна устата канадска тенисистка Южени Бушар.

Тя е сред малкото популярни тенисистки, които открито обявиха, че питаят изключително лоши чувства към Мария Шарапова. Другите не говорят пред микрофоните, но това не значи, че са й простили.

"Някои момичета са готови да направят всичко възможно, за да стъжнят живота на Маша. Няма нужда да я нападат по медиите. Просто ще й обърнат гръб и ще покажат какво мислят за нея. Елитният тенисис е керван, който минава през десетки турнири всяка година. Не е лесно да си вълк единак и всички да те гледат на кръв",твърди една от съперничките на Шарапова, която също няма да я поздрави, ако я засече на корта.

Засега рускинята не дава вид да се е впечатлила особено от атаките на колежките. Тръгнала е отново да върши това, което обича и в което е добра.

А и псувните на няколко тенисистки не могат да я спрат на фона на интереса от страна на по-важните в тениса, а именно организатори и спонсори на големи турнири.

Поканиха я да играе в Щутгарт, а вече има зелена светлина и за силните турнири на клей в Мадрид и Рим. Големият въпрос е дали Шарапова ще се набута някак и сред участниците на "Ролан Гарос".

Мижавото й място в световната ранглиста не й дава това право, само "уайлдкард" от организаторите ще й свърши работа. Французите до този момент се ослушват и уж няма да направят компромис за реабилитираната Шарапова. Но истерията около нея е толкова голяма, че може в най-последния момент чудото да се случи и тя да се яви в Париж за втория от четирите турнира за Големия шлем. Рускинята в момента играе ролята на лошото момиче, което си е взело поука и е готово да прави само добрини в полза на човечеството.

Какво обясни Шарапова за атаките на колежките, както и за допинг аферата, четете в хартиеното издание