Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Точно три часа преди френският студент да се самоубие, скачайки гол от 4-тия етаж на ул. "Гургулят" в София, полиция направила забележка на компанията му за силна музика, научи "168 часа".

Трупът на 21-годишния младеж бе намерен пред кооперация на 25 април към 7 часа сутринта от охранителя на 20-о основно училище "Тодор Минков", намиращо се на 30 метра от сградата.

Самоубиецът не е познат на никого от квартала. Съседи твърдят, че от апартамента, от който се предполага, че е скочил, не за първи път се чувала силна врява. По думите им хората, които наемали апартамента за квартира, често се сменяли и не оставали за дълго. Така от четири месеца там отседнали група френски студенти, които често правели шумни купони. Живеели около 5-6 човека, въпреки че капацитетът на апартамента бил по-малък. По думите на съседи някои от тях били чернокожи, а доколкото успели да видят във фаталния ден - самоубиецът също.

"Не сме сигурни дали момчето е било на квартира тук, или просто е техен приятел, който ги е навестявал. Постоянно си канеха гости с преспиване Вдигаха шум, пееха, понякога дори и пищяха. Не можем да ви кажем дали и той е живял тук, идваха различни", разказаха пред "168 часа" хора от съседните кооперации.

По думите им във фаталния ден те видели младия мъж да лежи проснат гол
на земята, а в ушите си имал слушалки.

"Полицията не успя да влезе през вратата на апартамента, тъй като никой не им отвори. Принудиха се да стигнат до 4-тия етаж и да влязат през терасата със съдействието на пожарната, за да не разбиват вратата. Изкараха оттам едно много пияно и дрогирано момиче Беше неадекватна, носеха я. Разказаха, че я намерили просната на кревата гола. В стаята имало и още двама младежи", споделиха още живеещите в съседство.

От полицията те разбрали и че в апартамента били намерени кокаин, марихуана и повече от десет празни бутилки. По земята пък било пълно с фасове от цигари, имало дори и такива, които не били изцяло загасени.

“Всички те са на възраст между 20 и 24 години. Живееха заедно момичета и момчета. Преди това са били на друго място на квартира, но са решили да се преместят в центъра. Никой не знаеше нищо за тях. Родителите им никога не сме ги виждали, не са ги посещавали. В кооперацията сме все възрастни хора и почти никой не знае чужд език. Не сме ги заговаряли, нито пък те нас", разказаха още съседи.

Те не са сигурни дали става въпрос за самоубийство. Не изключват варианта
21-годишният да е убит след спор, а след това да е изхвърлен от 4-тия етаж. По думите им във фаталната вечер хората в апартамента не били малко. Според тях празнували около 10 души, въпреки че на сутринта полицията изкарала от там 3-ма - момиче и две момчета.

“Не са бежанци, както се говореше. Да наемеш квартира в центъра на София не е евтино. Особено на ул. "Гургулят", те вървят между 500 и 1000 лева на месец, мястото е много спокойно и е в ценъра.
Редът се пази и заради училището, намиращо се точно в края й, постоянно минават деца", споделят съседи.

Заради случилото се часовете в ОУ "Тодор Минков" на 25 април бяха намалени. Според учители никое от децата не е станало пряк свидетел на самоубийството, нито пък е видяло самия труп. Полицията се опитала максимално бързо да приключи с огледа и да прибере тялото, преди да започнат часовете на учениците от първа смяна. След разпит чуждестранните студенти били освободени, тъй като полицията не открила достатъчно доказателства за съпричастността им към смъртта на младежа.

Виждал ли е някой скоро чуждестранните студенти и страхуват ли се хората, живеещи в кооперацията от тях, четете в печатното издание на "168 часа".