Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Специализираният съд в София остави окончателно в ареста Ради Дългия и Стефан Културиста, оглавявали група за лихварство и рекет във Враца. Това осуети плановете на адвоката им да ги измъкнат от зандана, докато трае разследването срещу две от знаковите лица от ъндърграунда във Враца и Северозапада.

Радослав Русинов - Ради Дългия и Стефан Иванов – Културиста бяха арестувани рано сутринта на 17 април в домовете им във Вършец след акция на ГДБОП. Двамата се занимавали с лихварство, изнудване и разпространение на дрога, съобщиха след ареста им от полицията. На различни места в страната и във Врачанско пък бяха задържани още петима техни помагачи.

През лятото на миналата година неизвестни взривиха „Мерцедеса” на Ради Дългия. Като по чудо пострадали хора нямаше. Бомбата била заложена под резервоара на луксозното возило. Ради Дългия има дълго досие. През 2012 г. бе обявен за издирване заради влязла в сила присъда от 3 години за измама. Спипаха го в дискотеката във Вършец.

Присъдата е заради далавера от 2009 година. Тогава Русинов взел с измама от Найден Паисиев от Хайредин георадар на стойност 12 бона. Според съда престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Русинов бил разследван за грабеж, рекет, противозаконно отнемане, кражба, хулиганство и измама. Името му влезе в сводките на полицията през 2003 година, когато в Испания бе проведена една от най-големите операции срещу български автоджамбази.