Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според Европейското социално изследване датчаните са най-щастливите хора в Европа, най-често се срещат с приятелите и семейството си и се чувстват по-спокойни и омиротворени.Каква е причината за това? Майк Викинг се опитва да ни даде не един, а стотици отговори на този въпрос в книгата си “Малък наръчник по хюга. Тайните на датчаните за щастлив живот”. Според автора хюга е всичко - от изкуството да създаваш атмосфера на интимност, комфорт за душата и липсата на дразнители, до да изпитваш удоволствие от наличието на успокояващи неща, споделени моменти на уют и дори до това да пиеш какао на светлината на свещи. Вариантите са десетки и всеки може да открие по някой за себе си в този нестандартен наръчник.

Майк Викинг признава: “Имам най-хубавата работа на света – изучавам какво прави хората щастливи. Ние, от Института за изследване на щастието – център за анализ на благополучието, щастието и качеството на живот, проучваме причините и ефектите от щастието и работим за подобряване на качеството на живота на хората в цял свят.Институтът ни е основан и действа именно в Дания, защото това е страната, която винаги заема челни места в класациите за най-щастливи нации в света.”

С конкретни примери, засягащи различни аспекти на всекидневието ни, авторът ни въвежда в света на хюга – магията на атмосферата и преживяването. И ни учи на някои на пръв поглед толкова обикновени, но всъщност толкова важни неща - как да бъдем с хората, които обичаме, да изпитваме усещането за домашен уют, да се чувстваме в безопасност и защитени... И най-важното - как да се отпуснем и да си позволим да бъдем щастливи.