Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ученичката е със счупени глезен и прешлен след полета от третия етаж.

С нея работил психолог и приемала антидепресанти.

Шуменската ученичка, хвърлила се от езиковата гимназия в града, взела решението си след тежки думи на майка й по време на последната родителска среща ден преди инцидента. Това разказа приятелка на момичето пред "168 часа".

"Заради трудните отношения с майка си тя не за първи път опитва да свърши със себе си. Опитвала е да се трови с хапчета", каза още приятелката. Според някои от съучениците й девойката умишлено не се е засилила при скока, за да не падне на тревата и да се отърве с контузия. Преценила е да се изтрополи върху плочките и да умре, казват младежите.

В деня на инцидента Мадлен е написала предсмъртно писмо на английски в блога си в Tumbir. Още в първите редове момичето отправя предупреждение, че ще скочи от последния етаж на училището. На български е изписано само "Сбогом". Към майката в писмото са отправени тежки думи: "Не идвай на гроба ми Не искам повече да виждам лицето ти. Остави ме на мира поне когато съм мъртва. Стой далече от тате и брат ми."

След скока девойката е cъc cчyпeн глeзeн и cпyкaн пoяceн пpeшлeн и бeшe тpaнcпopтиpaнa в бoлницa “Cв. Mapинa” във Bapнa.

Момичето е посещавало педагогическия съветник на гимназията Десислава Капитанова.

"Признавам, че съм работила с Мадлен, както и с други ученици. Конфиденциална информация не мога да изнасям", лаконична бе тя.

Известно е обаче, че Мадлен е посещавала психотерапевт и е употребявала лекарства против депресия. "168 часа" потърси мнението на известен психолог в Шумен по случая. "Омразата и ненавистта към майката, колкото и да са силни, едва ли са подтикнали момичето да сложи край на живота си.

Причините са много по-дълбоки - като разочарование в любовта или проблеми от друго естество", смята експертът. И обясни, че мисли за самоубийство, както в конкретния случай се появяват в съзнанието под въздействието на вече погълнати антидепресанти.

Според психолога не е редно да се вини майката, защото можело да има други фактори. Пети ден след трагедията в Шумен ръководството на училището продължава да мълчи. Но съучениците на Мадлен В. от 11 "б" клас говорят, че тя умишлено е търсела смъртта. А скокът от последния, трети етаж на гимназията е чист опит за самоубийство.

"Не искам да говоря за случая. Това е семеен проблем, който намери разрешение тук, в гимназията.

Явно момичето е търсело внимание. Съжалявам, ако се инвалидизира, защото е с фрактури", все пак наруши мълчанието директорът на гимназията Георги Георгиев.

Той отказа да отговори на въпрос на "168 часа" дали Мадлен е имала някакви проблеми със семейството си, криела ли ги е и можело ли е ръководството на гимназията да помогне. И да предотврати трагедията, за която вече се говори в цяла България.

"Бях с полицията и "Спешна помощ" и не сме коментирали проблемите на Мадлен и дали ги е споделяла с класния ръководител. Толкова, не ми се говори повече", отсече директорът.

За необичайната гледка - почти безжизнено тяло да лежи пред стъпалата на елитната гимназия сигнал на тел. 112 подаде случаен минувач, съобщиха източници на "168 часа" от полицията. "Нашият екип тръгна успоредно с екип на "Спешна помощ".

Полицейска намеса беше наложителна заради подозрения да има външна намеса. Някой да е бутнал умишлено момичето. И да е искал тя да умре", уточни полицейският източник. За минути полицаите установили, че девойката сама е скочила. И тогава се оттеглили.

Все още няма яснота дали ученичката спонтанно е взела решението да се хвърли през прозореца в петък миналата седмица, около 14,30 часа.

От записите в камерите се вижда как Мадлен В. влиза в една от тоалетните. Отваря прозореца. И скача.

След инцидента девойката е настанена в болница "Св. Марина" във Варна. От здравното заведение отказаха информация за състоянието й.