Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Еманюел Макрон се съветвал за всичко със съпругата си, негова учителка, в която се влюбва 15-годишен.

Франция е без първа дама от 2014 г., когато Валери Триервейлер напусна президента Франсоа Оланд заради неговата любовна афера акритасата Жули Гайе.

Преди това в Елисейския дворец бе Карла Бруни, която от знойна певица и актриса стана съпруга на политик на върха, обличаща се в строги костюми с пола и официални палта, тънки и невисоки токчета, за да не бъде по-висока от съпруга си. Днес Елисейският дворец се готви за новата си първа дама. Според социолозите на втория тур от президентските избори вероятният победител ще бъде центристът Еманюел Макрон, инвестиционен банкер и бивш министър на икономиката, финансите и индустрията на Франция (2014–2016).

Плътно до харизматичния 39-годишен мъж е вероятната бъдеща първа дама на Франция - с 24 години по-възрастната му съпруга Брижит Троньо, може би най-необичайната от всички свои предшественички.

Невероятната история на бъдещата президентска двойка започва през 1992 г. Еманюел среща съпругата си 15-годишен. Тя е негова учителка по френска литература и драма в частния католически лицей “Провиданс” в Амиен. В колежа учи и дъщеря Лоранс, която може би първа й споменава на майка си за съученика си Еманюел Макрон. Описва го като човек, който знае “всичко за всичко”.

Госпожа Озиер, по това време съпруга на банкера Андре Луи-Озиер, предлага на Еманюел да посещава театралния й клуб. На първата им среща в клуба той изпълнява монолог от пиесата “Жак и неговият господар” на Милан Кундера. “Беше силно въздействащ, много ме впечатли”, казва учителката години по-късно в интервю. Двамата с Макрон започват заедно да пишат пиеса - адаптация на “Изкуството на комедията” на Едуардо де Филипо. Работят заедно всеки ден. “Постепенно се оказах напълно завладяна от неговата интелигентност”, твърди Брижит Троньо. В края на годината Еманюел й признава, че е влюбен в нея. Баща му, професор по неврология, и майка му - педиатър, не са очаровани от увлечението му и го изпращат да учи в престижна гимназия в Париж. Но той поддържа връзка с Брижит непрекъснато. Еманюел й се обажда често и й пише.

Убеждава я в чувствата си и тя накрая се предава. Когато той навършва 18 г., Брижит се развежда и се премества в Париж.

Еманюел завършва философия и става асистент. По-късно, през 2001 г., се дипломира в престижния Институт по политически науки, а след това и в Националното висше училище по администрация, ковачница на бъдещи държавници. Член на Социалистическата партия и инвестиционен банкер, той успява да спечели от солидна сделка за 9 милиарда евро 10 процента комисиона.

През 2007 г. Макрон убеждава Брижит, майка на три деца, да се омъжи за него. Той е на 29 години, а тя – на 54. След женитбата им купува жилище в Париж за 1 милион евро. Освен добър съпруг той става баща на децата, а днес има и седем внуци. Макрон обясни в интервю по време на кампанията си, че е благодарен на децата на Брижит за разбирането им към тяхната любовна история.

Французите се възхищават на красивата им любовна история, която продължава повече от 20 години. В. "Фигаро" публикува резултати от допитване на Националния институт по статистика, според което във Франция се появяват все повече двойки, в които жените са по-стари от мъжете, но разлика от над 20 години все пак е рядко явление.

“Едно от очакванията е, че животът на политиците трябва да бъде честен – коментира и Памела Дрюкерман, американска авторка, живееща в Париж. - Ако историята на Еманюел Макрон и Брижит не е истинска, това ще окаже влияние и върху неговите планове за страната.”

“Фактът, че съпругата на Макрон е с 24 години по-възрастна от него и че те са се влюбили, когато той е бил ученик, бе широко дискутиран и не остана незабелязан във Франция по време на кампанията. Въпросът бе поставен в редица интервюта. Той обясни, че е наясно, че това не е обичайно, но то се е случило в живота му и е добро решение - казва Силви Кауфман, редакционен директор на френския в. “Монд”, пред Yahoo News. Тя допълва: - Готова съм да споря, че брачният живот на Макрон е много по-обичаен от този на Доналд Тръмп.”

“Никой не може да каже в кой момент нашите отношения прераснаха в любов.

Това е наша тайна”, – споделя Троньо. Френската преса сравнява отношенията им с тези на Джон и Жаклин Кенеди в Камелот…

В началото на политическата му кариера Брижит не се появява публично до Еманюел. Постепенно личният им живот излиза от сянка, когато става министър на финансите. Тогава Брижит прекъсва работата си като учителка, за да му помага. Лъскави списания публикуват техни снимки, нежно хванати за ръка. На други умиляващи снимки министърът на финансите храни внуците й с бутилка. Брижит Троньо дава голямо интервю за сп. „Пари мач”, в което описва съпруга си като прекрасен човек. Сътрудници на Макрон казват, че той не прави нищо, без да попита за мнение съпругата си, която често е редом с него.

Освен добър съветник Брижит е въплъщение на френския стил – изискано облечена и очарователна. Някои я оприличават с модна икона. Стройна, с фина структура и дълги крака, върху които френските таблоиди често спират камерите си, Брижит Троньо наистина прилича по-скоро на модел, отколкото на бивша учителка и се облича по-скоро като модел – с къси поли, прилепнали блузи, тесни джинси и луксозни аксесоари, пише dailyreadlist.com.

Нейно вдъхновение в модата е бившият редактор на “Вог” Карин Роитфелд и стилът й на обличане – чувствен и сексуален. Френските медии се възхищават на спокойно студения и едновременно с това женствен външен вид и топлата й усмивка. Някои медии отбелязват чудесната й, винаги направена прическа и фин бронзов загар на кожата, сякаш от умерено излагане на слънцето на Сен Тропе.

Съпругата на Макрон се среща с вицепрезидента на “Луи Вюитон” Делфин Арно

през 2014 г. и те стават близки, на което вероятно се дължи елегантният й външен вид като на звезда, а любовта й към модата я води към ревютата на “Вюитон” и “Кристиан Диор”. Там, както и на морето семейната двойка Макрон може често да бъде забелязана.

Както и да са започнали техните отношения, Макрон и Троньо днес изглеждат стабилна, традиционна двойка за Елисейския дворец, в който Оланд се раздели със съпругата си, Саркози накара цяла Франция да обсъжда романтичната му histoire d'amour с Карла Бруни, за която се ожени, а на погребението на Франсоа Митеран дойдоха любовницата и дъщеря му.