Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов СНИМКА:Архив
Валери Симеонов СНИМКА:Архив

Посланикът на Турция в България да бъде отстранен. Това каза съпредседателят на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Здравей, България“ по Нова тв.

Според него, Сюлейман Гьокче се меси във вътрешните работи на страната. Симеонов настоя също да бъде отзован посланика на България в Турция Надежда Нейнски.

„Сюлейман Гьокче обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създадат структури на новата партия. Той участваше пряко и косвено в предизборната кампания”, коментира Валери Симеонов и попита: „Какво означава да не се съобразяваме. Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме”.

"Има изричен текст в коалиционното споразумение, че всяка от политическите сили може да издига кадри, които не са нейни членове. Това могат да са други специалисти", заяви съпредседателят на "Обединените патриоти" Валери Симеонов.

Той категорично отрече да са обсъждани конкретни имена за министри, тъй като на първо време предстои подписването на по-важния документ - коалиционното споразумение.

"С прогрмата за стратегическите приоритети сме се разбрали. Сега приключваме с политическото споразумение, което регламентира взаимоотношенията между двете партии", допълни Симеонов.

До думите му най-важно е първо да се съставят приоритетите, да се регламентират взаимоотношенията за взимане на решения чрез коалиционното споразумение и чак тогава се решава кадровият състав на правителството.

"Програмата е плод на съвместни усилия и съвместен консенсус, който е постигнат. В областта на енергетиката и икономиката нямахме почти никакви сериозни разминавания", коментира Симеонов твърденията, че най-вероятно патриотите ще поемат това министерство.