Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Освен сигнал от ОЛАФ за нередности при изпълнение на строителните дейности при изграждането на АМ "Марица" прокуратурата е получила сигнал и от двама депутати през месец юни 2016 година. На 17 септември след извършена тримесечна проверка специализираното звено "Антикорупция" започва досъдебно производство. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Разследва се безстопанственост и длъжностни престъпления при изграждане на АМ "Марица" ЛОТ -1. След проведеното 5-месечно разследване прокуратурата достига до информация, която сочи, че се касае за разходване на над 50 млн. лева абсолютно в нарушение на закона. Касае се за допълнително извършени дейности извън изграждането на 31 км отсечка Димитровград-Оризово", добави Арнаудова.

"Магистралата е трябвало да бъде изградена за 5 месеца от спечелилата обществената поръчка италианска компания, но това не се е случило в рамките на срока. Самият изпълнител е посочил, че е налице т.нар. форсмажорно обстоятелство, коментира още тя.