Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кевин Джонсън не свали тъмните си очила и за задължителната снимка между съперниците лице в лице.
Кевин Джонсън не свали тъмните си очила и за задължителната снимка между съперниците лице в лице.

Пулев отряза мераците на

Джонсън да си тръгне с

пояса му и някоя нашенка

“Няма да си намериш българска жена. Може да гледаш и да им се радваш, защото са много красиви. Но няма да ти дадем да бъдеш с някоя”, отсече Кобрата, който в петък в “Арена Армеец” ще защитава срещу американеца интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

Джонсън обаче заяви, че е готов да заложи половината хонорар от мача, че ще си тръгне с българска жена. Бившият претендент за световна титла се оказа доста разговорлив и направи емоционално изказване за прозренията, които е получил в живота.

“Преди 2 години се отказах, но имах достатъчно време да преосмисля приоритетите си. Реших, че трябва да покажа на света истинското лице на Кевин Джонсън. Мачът с Пулев е страхотен шанс за мен да се върна в голямата игра и няма да го изпусна”, категоричен бе 38-годишният боксьор, който има 30 победи, 7 загуби и 1 равен на профиринга.

Джонсън подчерта, че се е подготвил много добре и определено няма да повтори представянето на Самюъл Питър, който се отказа във втория рунд срещу Пулев отново в “Арена Армеец” (3 декември 2016 г.)

“За да дойда тук, в задния двор на Пулев, значи съм видял определени слабости в играта му. Вярвам, че ще го победя и ще се бия за световната титла на Антъни Джошуа. Това ще бъде прекрасен реванш за мен. А иначе българските фенове ще видят в петък какво може едно момче от Джърси”, добави Джонсън. Той пробва да пробута и свой приятел да участва в галата, но организаторите му казаха, че програмата вече е запълнена.

Джонсън грабна фотоапарата на един от репортерите в залата и опита да се снима сам.
Джонсън грабна фотоапарата на един от репортерите в залата и опита да се снима сам.

“Няма да говоря много преди мача. Смятам, че съм добре подготвен, защото направих силни спаринги. Вярвам в своите възможности и собствените си сили. Съперникът ми също е подготвен добре, има характер и е изиграл повече мачове от мен в професионалния бокс. Не е лесно да се пречупи такъв противник, но в петък аз ще покажа как ще го направя. Кевин Джонсън е боксьор, който ще опита всичко, но няма да успее”, заяви Кобрата на официалната пресконференция.

Треньорът на българина Ули Вегнер изрази мнение, че това ще е истински тест за него преди втория си опит за световна титла.

“Кубрат иска да стане световен шампион и ще има тази възможност. Но преди това той трябва да направи и тази стъпка. Подготовката му за мача е резултат на години наред сериозна работа. Подхождаме с интелект към тренировките. Кубрат е интелигентен боксьор и за мен съвместната ни работа е удоволствие. Работихме върху някои тактически проблеми и се надявам в петък да видим резултата”, каза германският специалист.

Съперникът на Тервел

се отказа, идва поляк

В малко странна ситуация попадна Тервел Пулев, който в петък трябва да изиграе едва третия си мач на професионалния ринг. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон научи във вторник следобед, че съперникът му Мустафа Амиш няма да пристигне в София.

По-малкият брат на Кобрата е бил информиран, че французинът е получил лека контузия по време на тренировка. Мястото на Амиш ще заеме полякът Якуб Войчик.

“Може пък да е гледал видео на Тервел и да се е уплашил. Мениджърът му каза, че е получил травма, така че явно това е истинската причина”, коментира съсобственикът на “Зауерланд” Нисе Зауерланд, който е главен организатор на галата в петък. Първият мач на германската компания у нас, който бе на 3 декември миналата година, се промотира от брат му Кале.

Тервел (вдясно) позира с брат си Кубрат и пояса му на интерконтинентален шампион на Световната боксова асоциация.
Тервел (вдясно) позира с брат си Кубрат и пояса му на интерконтинентален шампион на Световната боксова асоциация.

“Мисля, че за подготовката няма какво толкова да говорим. Доволен съм, тренирах в Германия при Ули Вегнер. За ситуацията със съперника мога да кажа, че няма особено значение, бяхме готови за всякакви изненади. За сегашния нямам никаква информация, преди час буквално стана ясно за тази промяна. Балансът му е отрицателен, но това не означава, че е слаб и няма как да го подценя. Готов съм да изиграя целия мач”, увери Тервел Пулев.

Той вече записа две победи с нокаут в полутежка категория съответно над Томислав Рудан (Хърв) и Рамази Гогичашвили (Груз).

Галата в “Арена Армеец” ще започне с четири мача с българско участие, а двубоят на Тервел е преди този на брат му.