Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ разпоредил имената да се обсъждат последно - на 3 май

Поне три жени, етнически турчин, човек от старата десница и един от “Атака” - на тази формула трябва да отговаря кабинетът “Борисов 3”, твърдят запознати с хода на преговорите. (Кои са вариантите за министри - виж таблицата)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и президентът Румен Радев са били единодушни, че има теми, по които постигането на съгласие е задължително и ще защити в най-голяма степен българския интерес.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и президентът Румен Радев са били единодушни, че има теми, по които постигането на съгласие е задължително и ще защити в най-голяма степен българския интерес.

Виж таблицата голяма тук

“Темата министри до момента не е отваряна. Нито едно физическо лице не е обсъждано. Това е лично по мое настояване и се радвам, че патриотите го приеха. Министри най-лесно се слагат, защото и лесно се махат, затова те - последно! Даже им казах най-добре на 3 май.”

Това заяви обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултации при президента Румен Радев преди връчването на проучвателен мандат за съставяне на правителство. И уточни, че в преговорите между ГЕРБ и патриотите до момента са обсъждани програмата, начинът и механизмът, по които ще действа правителството.

Борисов дойде на “Дондуков” 2, придружаван единствено от заместника си в партията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. След това застана пред медиите за изявление, но отказа да отговаря на въпросите им.

Борисов и Цветанов са запознали президента с “тежките преговори” по съставяне на правителство. “Имайки поуки от предишни години, се опитваме в коалиционното споразумение да изчистим всички детайли и да проиграем всички конфликтни ситуации по време на едно управление, за да може то да бъде стабилно в рамките на 4 години”, обясни лидерът на ГЕРБ.

Като отбеляза сложната вътрешна и международна ситуация, Борисов посочи, че “по волята на народа” ГЕРБ и “Обединени патриоти” са длъжни да направят правителство. Всякакви други формули математически дори не излизат, обясни той.

За съжаление, пада ни се на нас кръстът отново. В случая “Обединени патриоти” са с нас - само това като формула гарантира управление, категоричен бе Борисов.

Като “пореден популизъм и хвърляне на прах в очите” определи той обещанието на БСП да дава подкрепа по важни за страната проблеми. Една от най-важните теми за държавата е европредседателството, затова предложихме най-конструктивното - партиите да се обединят по нея, каза Борисов.

Напротив,

още не е

заглъхнало ехото

от победата ни на

парламентарните

избори, и започва

да се говори

кога и как ще

има нови

или ще се търси нестабилност. Това що за конструктивност е, попита лидерът на ГЕРБ.

Той благодарил на президента, че е разбрал “колко е тежък кръстът да управляваш” и какви са предизвикателствата.

Борисов определи поведението на БСП като безотговорно, защото въпреки загубата на изборите продължавали да обещават увеличаване на доходите. “И аз ги пресмятах сега при президента - ако преизчислиш пенсиите на база 2009 г., дори на 2014 г., ако повишиш заплатите на военните, купиш цялата военна техника, за която се говори, ако се повишат заплатите и се преоборудва и полицията, ако във всяко училище има физкултурен салон, плюс парите за инвитро, увеличенията на заплатите на учителите, плюс останалите инфраструктурни проекти, които чакат Северна и Северозападна България...”, посочи Борисов. “Вече имаме и ядрени реактори за милиони”, допълни той. “За радост, ЕК и Евростат ни дават за пример, защото в двете години на предишното управление дефицитите са се стопили”, каза още Борисов.

“Трябва да бъдем отговорни. В президентството има здравомислещи хора и с общи усилия, поради тези изключително тежки и забатачени неща през годините, защото пак напомням - 6,2 млрд. плати България миналата година - огромни пари вследствие на грешно управление”, обясни Борисов.

“А въвеждането на толсистемата трябвало да стане незабавно, за да бъдат ремонтирани малките населени места, мостове и тунели. Да бъде справедливо”, допълни лидерът на ГЕРБ.

“Огромна работа ни чака. То нито е удоволствие, нито е нещо за хвалба или за радост”, каза Борисов, добави, че полагат усилия, и изрази надежда, че ще успеят.

“Надявам се, че ще реализирате доверието, което получихте от българските избиратели, в отговорно управление”, е заявил президентът Румен Радев пред лидера на ГЕРБ, цитиран от пресслужбата му. Държавният глава обяснил, че разчита на приемственост в работата на служебното правителство и следващия кабинет с премиер Бойко Борисов.

“Поздравявам

ви за модерния

подход, който

избрахте, при

съставянето

на коалиция”,

казал още президентът Радев. И определил като разумно да се започне със сближаване на ценностите, да се постигнат компромиси в програмите и да се намери коалиционната формула, преди да се стигне до споразумението за управление между ГЕРБ и “Обединени патриоти”.

Ева Майдел все така

фаворит за комисар въпреки

предстоящото ѝ майчинство

Евродепутатката Ева Майдел е фаворит за комисар въпреки предстоящото й майчинство, което й пролича преди дни, когато поведе българското хоро в центъра на Брюксел.
Евродепутатката Ева Майдел е фаворит за комисар въпреки предстоящото й майчинство, което й пролича преди дни, когато поведе българското хоро в центъра на Брюксел.
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е харесвана и у нас, и в Европа за бъдещ еврокомисар на България. Тя била фаворит въпреки предстоящото ѝ майчинство.

Наследникът на Кристалина Георгиева в Европейската комисия ще бъде излъчен от бъдещото правителство веднага след встъпването му в длъжност. Бъдещият премиер Бойко Борисов вече заяви, че не трябва да се отлага. Майдел наследи Георгиева като лице на българското хоро - инициатива, която през уикенда се проведе за втори път на “Гранд плас” в Брюксел. Тя развя знамето вместо бившия еврокомисар, а вече видимата бременност я направи още по-красива в стилизираната носия.

С добри позици като потенциална номинация е и шефката на българските депутати от ЕНП Мария Габриел.