Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди и след празници при тунелите на "Хемус се образуват километрични опашки заради ремонтите на "Витиня" и "Ечемишка".
Преди и след празници при тунелите на "Хемус се образуват километрични опашки заради ремонтите на "Витиня" и "Ечемишка".

6 от тях са на магистралите 

6 са опасните тунели на магистралите, които се нуждаят от основен ремонт. Това съобщиха от Върховната административна прокуратура, която извърщи проверка след смъртния случая в тунел “Ечемишка” на 5 февруари, когато лампа и металната конструкция, към която е прикачена, паднаха върху кола и убиха жена.
Кои са тунелите за ремонт? Лявата тръба на тунел “Витиня”, двете тръби на тунел “Топли дол”, лявата тръба на тунел “Ечемишка”, двете тръби на “Правешки ханове”. Това са всъщност всичките тунели на магистрала “Хемус”.
Ремонт трябва и на двете тръби на тунел “Траянови врата” на магистрала “Тракия”. Опасен е и тунел “Големо Бучино” на пуснатата преди 6 г. магистрала “Люлин”.
Осем тунела от републиканската пътна мрежа също се нуждаят от основен ремонт. Това са тунели на пътя Видин-Кулата, тунели на път Русе - Маказа, полутунел на път Гоце Делчев -Девин.
От ВАП заявяват, че в резултат на извършените множество проверки не само е установен броят на тунелите, нуждаещи се от ремонт, но са определени краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване технико-експлоатационните качества на съоръженията. Извършено е и преструктуриране на бюджета на пътната агенция.