Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

23-годишен мъж е осъден по обвинение на Районна прокуратура – В. Търново на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок за принуда и престъпление против правосъдието, съобщават на сайта на прокуратурата.

Айгюн О. е признат за виновен за това, че на 04.11.2015 г. в гр. Велико Търново принудил със заплашване непълнолетно момиче на 14 г. да извърши нещо противно на волята й – да подаде жалба до Окръжна прокуратура гр. Велико Търново, че е била изнасилена от Н. Н. – съжител на майка й.

Айгюн О. е осъден и по обвинението, че на 04.11.2015 г. в гр. Велико Търново, като посредствен извършител, чрез непълнолетната, пред надлежен орган на властта - чрез подаване на жалба до Окръжна прокуратура в гр. Велико Търново - набедил Н. Н. в извършване на престъпление, че е изнасилил непълнолетното момиче, като знаел, че е невинен.

Непълнолетното момиче живеело с майка си и пострадалия Н. Н. През лятото на 2015 г., момичето се запознало с пълнолетния Айгюн О., като след време станали приятели. Постепенно мъжът започнал да я манипулира, използвайки нейната младост, неопитност и наивност. Айгюн О. не бил доволен от обстоятелството, че момичето имало вечерен час, а понякога, когато имала домашни, не й позволявали да излиза. Обвиняемият приел съжителя на майка й, когото наричал „Даскала“, като заплаха за връзката му с нея, тъй като считал, че именно той е причината да й бъдат налагани ограничения. Затова, измислил план да обвини Н., че я е изнасилил. Целта му била да раздели майка и Н. Н. Лично поискал среща с майката, на която казал, че дъщеря й била споделила с него, че е изнасилена от Н. Н. Ужасена от чутото, майката веднага се изнесла от жилището на Н. Н. За да настрои и Н. Н. срещу майката, няколко вечери по-късно обвиняемият отишъл в дома му и му казал, че майката и дъщерята са скалъпили обвинението срещу него.

На 04.11.2016 г. изчакал момичето да свърши училище, завел я в сградата на Съдебната палата и написал жалба от нейно име, адресирана до Окръжната прокуратура в гр. Велико Търново, в която посочил, че е била изнасилена от втория си баща, докато майка й е била на работа.

Присъдата подлежи на обжалване.