Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако бях президент и получа писмо от Сашо Дончев, щях да сезирам Висшия съдебен съвет

Очевидно има нещо нередно (в срещата на главният прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев б.р.), след като имаме оставката в БСП на Георги Гергов. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по Нова тв. Това е правилно решение на БСП, отчете той. Според него главния прокурор може да се среща с когото поиска, въпросът е какво е станало на срещата.

На въпрос как би реагирал, ако, като президент е получил писмо от Сашо Дончев с тревожни сигнали за в. "Сега", той отвърна, че е щял да сезира Висшия съдебен съвет, който да даде отговор на тези въпроси.

Това, което президентът може да направи, е да прехвърли това писмо към институциите. Има баланс на властите, заяви Плевнелиев.

Абсолютно свободно съм говорил по телефона, никога не съм имал какво да крия, каза Плевнелиев. Искам да успокоя - броят на подслушваните намаля. Трендът е обратен, трябва да сме по-спокойни.

Ако има нерегламентирано подслушване, това трябва да се прекрати, отсече Плевнелиев. Ако бях на мястото на министър-председателя бих инициирал проверка кой има такава технология.

Пожелавам му успех на Борисов. Той си хвърли оставката и народът го върна обратно, това пожела народът. Едно от нещата, които трябва да се разчистят веднъж завинаги, е да се разбере кой има технология за подслушване. Наслушахме се за някакви кетчъри. Държавата кетчъри няма. Поставям го като активен гражданин - пак ще изтече някой запис и ще излезе, че е манипулиран. Спомнете си за Мирослав Нейденов, за Ваньо Танов, кой направи тези записи, кой е манипулирал подобни записи, даде пример президентът Плевнелиев.