Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разбрахме се с Корнелия Нинова да съм зам.-председател на БСП. Ще пусна записа по медиите. Това е обявил Георги Гергов в изказването си пред червения пленум, преди да обяви, че дава оставка от Изпълнителното бюро на партията.

Според запознати става въпрос за разговор между двамата в нощта на червения конгрес миналата година, когато Нинова отиде на балотаж за лидерското място с Михаил Миков. Тогава Гергов, който също бе кандидат за председател, събра 44 гласа, които на втория тур преляха към Нинова.

Пред пленума Гергов разказал как преди 2 месеца подал оставка и тогава Нинова през сълзи го е молила да не го прави.

Никакви сълзи не е имало, ти поиска да си зам.-председател, контрирала го соцлидерката.

Ти ми го обеща, имам запис, отвърнал й Гергов.

Гергов е искал да е зам.-председател на БСП, потвърди малко по-късно и Стефан Данаилов. Пред журналисти той разказа, че Гергов е искал много повече от това да е редови член на ИБ. Запитан дали става въпрос за зам.-председателското място, Ламбо потвърди. Но станах само аз - only you, допълни той.

До оставката на Гергов днес се стигна, след като соцлидерката му я поиска заради организирана в кабинета му в ЦУМ среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. Нинова постави въпроса пред пленума на партията с обяснението, че Гергов е отказал да разговаря с ИБ и с медиите, дори и временно да се оттегли.

Не разбирам какво е нарушението, пил съм кафе в моя офис, обявил Гергов пред пленума. И обвинил Румен Овчаров, че стои зад исканата му оставка, защото бил на срещата му с Нинова.

Не съм съветвал Корнелия, отговорил Овчаров, но подкрепил лидерката.