Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Предполагаемият втори терорист, за когото Брюксел е предупредил френските власти, се е предал на белгийската полиция. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи в Париж, предава АФП, цитирана от Фокус.

„Издирваният по предупреждение от белгийските власти мъж се е предал в полицейския участък в Антверпен“, заяви за агенцията говорителят на френското вътрешнополитическо ведомство.

Белгия предаде вчера на Франция заповед за издирване на мъж, заяви говорител на френското вътрешно министерство, без да потвърди на този етап дали това е във връзка с вчерашния атентат срещу полицаи в Париж, предаде БТА.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорността за вчерашното нападение на булевард "Шанз-Елизе", при което един полицай бе убит и двама бяха ранени, и представи атентатора като Абу Юсеф Белгиеца. Според запознати с разследването източници обаче застреляният нападател е 39-годишен французин.

"Засега няма данни нападателят в Париж да е белгиец", заяви белгийската федерална прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Нападателят е бил под наблюдение от психиатри и е възможно да е страдал от сериозно психическо разстройство, съобщи френската телевизия Бе Еф Ем, цитирана от ТАСС.