Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полиция се намесва, за да озапти Робърт Левандовски и компания. УЕФА ще накаже жестоко провинилите се играчи

Големите скандали по традиция са запазената марка на българския футбол. По нашите географски ширини сме свикнали да виждаме качествени мелета, заплахи, закани и всевъзможни други атракции, които нямат нищо общо с професионалния спорт.

Изненадата обаче е голяма, когато в най-елитния клубен турнир Шампионската лига главните действащи лица си изпуснат нервите и започват да действат като махленски биячи.

Точно такова нещо се случи след края на инфарктния четвъртфинал между “Реал” (Мадрид) и “Байерн”(Мюнхен). Гостите от Германия успяха да добутат нещата до 2:1 в своя полза и мачът сякаш започна отначало

Точно тогава се намеси главният съдия Виктор Касай, който първо показа пресилен втори жълт картон на Видал, а след това зачете гол на Кристиано Роналдо, който беше вкаран от явна засада.

Още на терена си личеше, че играчите на “Байерн” ги сърбят ръцете да емнат съдията, ако ще после и да ги изхвърлят завинаги от футбола. Звездите на баварския колос се въздържаха, но след края на мача по-невъздържаните от тях все пак потърсиха саморазправа с унгарския рефер. Робърт Левандовски и Тиаго Алкантара нахлули в съдийската стая с явното намерение да хванат Касай за гушата и да му потърсят сметка. Те били подкрепени и от други играчи, чиито имена засега остават в тайна.

Разразилият се скандал бил толкова шумен, че се наложило полицията да се намеси. Униформените едва успели да изтикат от съдийската стая разбеснелите се футболни звезди, а делегатът на мача прилежно си записал в тефтерчето какви са ги вършили Левандовски и компания. Никак няма да е учудващо, ако УЕФА наложи тежки наказания на кандидат-биячите. Футболните чиновници на Стария континент отдавна са демонстрирали своята нетърпимост към подобен род инциденти и всякакви атаки по посока на съдиите. Много треньори и играчи са “изгаряли” за далеч по-невинни провинения.

Заплахата от санкциии обаче не успява да охлади страстите в германския лагер. Всички футболисти воглаве с треньора Карло Анчелоти се изказаха гневно срещу съдията, който според тях е решил мача в полза на “Реал” (Мадрид). Официалните лица в германския колос пък поискаха и Касай да бъде наказан и да бъде пратен в принудителна ваканция за дълъг период от време.

А иначе героят на мача Кристиано Роналдо опита да реши друг един конфликт – този с публиката на “Реал”. Португалският гений обяви, че се надява собствената му публика най-сетне да спре да го освирква, при положение че е в толкова добра форма и отбеляза невероятните 5 гола в двата мача с “Байерн”. От известно време насам публиката на “Бернабеу” дюдюка при всяко слабо отиграване на Роналдо и така определено му лази по нервите.

В мача с баварците обаче феновете нямаше за какво да подвикват и свиркат. Кристиано вкара три и прати отбора си на полуфинал.