Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По време на великденските празници се очертава да не се говори за смирение и обич, а за война и разрушения. Светът е с още една крачка по-близо до световна война, след като Северна Корея се готви за нов и шести поред ядрен опит. Поне така твърди в. "Гардиън", който се позовава на анализите на специализираната мониторингова група 38 North. Тя от от своя страна твърди, че разполага със сателитни изображения, от които си личи подготовката на комунистическия режим да проведе шести ядрен опит от 2006 г. насам.

Вчера чуждестранни журналисти в КНДР съобщиха, че им е казано да се подготвят за "голямо и важно събитие". Около 200 репортери, включително от Япония и САЩ, са в Пхенян, докато страната подготвя празненствата във връзка 105 г. от рождението на Ким Ир Сен в събота.
Ако Ким Чен Ун наистина издаде заповед за ядрено упражнение на неговата армия, не се знае каква ще е реакцията на американския президент Доналд Тръмп. Той самият обяви, че ще прати атомни подводници да заобиколят врага по море.
"Не трябва да допуснем КНДР да се сдобие с ядрено оръжие. Засега те нямат носители за него, но ще ги имат. Изпращаме армада. Много мощна. Имаме подводници. Много мощни. Далеч по-мощни от самолетоносача", заплаши американският президент.
На света му остава само да се моли най-лошото да не се случи.