Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По-добре на този етап не може да бъде казано. Великолепен текст!

"Един дълъг статус седмица преди Великден:

Хората в Сирия са убити със зарин. Това бе доказано от аутопсии, извършени на загинали в Турция. За това, че има атака с химическо оръжие, при която са загинали почти 100 души, сред които и деца, няма никакви съмнения в света. Лекари без граници, Червеният полумесец, служители на ООН, разузнаванията на няколко не непременно винаги поддържащи се държави, без да броим очевидците - всички потвърждават това. В българския фейсбук обаче виждам хора, които твърдят, че тези деца в кадрите се преструват на умрели? Мисля, че това човек, който е имал досег с дете, не може да го твърди. Трябва да е много покварен.

Но интересното е друго. Хора, които никога не са се занимавали с конфликта в Близкия Изток, изведнъж започват да разпространяват нелепи теории и сайтове, които дори в името си съдържат думата "конспирация". Отхвърлят или отказват да четат каквито и да било нормални източници. Има на всякакви езици. Не са наясно какво се е случило и защо се случва, но това не е лошо. Лошото е, че не искат да са наясно. Едно време нямаше никакви източници на информация. И въпреки това хората намираха начин да разберат кое е истина и кое не. Разбра се дори, че е имало катастрофа в "Чернобил", за която политбюро ни обясняваше, че нема нищо. Сега същите тия хора имат достъп до стотици източници, но отказват да ги използват. Твърдят за атака с химически оръжия, че няма такава и това, за което говори "лъжливата западна преса" не е нищо. Горе-долу с доводите от "Чернобил" - и в там десетки украинци разчистваха руините с голи ръце, ама това означаваше ли, че няма радиация и те ще останат живи? Прочетете Алексиевич, за да си припомните.

Ами 90% от бежанците са хора, които бягат от това, което видяхме в кадрите.

От цялата работа изводът ми е един: хората искат да им продават емоции, не знания, не новини, не факти. Просто чувства и тъпото е, че се котират гадните чувства. Да нахейтим някого, пък било то и на фона на кадри с обгазени деца. Осъзнайте се. Четете. Не Фалачи, а Алексиевич."

P.S. Авторът е оставил този текст видим само за "приятели". По тая причина няма да разкрия името му. Но няма да пропусна и нещо друго: Благодаря ти, че браниш здравата логика и човечността!

* Коментарът е от фейсбук