Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Геят слагал арсен в храната на приятеля си, за да не излиза нощем
Гостил дразнеща съседка със сок с хепатит, инжектирал ХИВ на пациенти
Продавал онлайн от затвора вещи на серийни убийци

Серийният убиец по прякор Ангела на смъртта почина вследствие на тежък побой в затвора в Толедо, щата Охайо. Санитарят Доналд Харви, който призна, че е умъртвил десетки пациенти, е бил пребит от друг затворник, който влязъл през нощта в килията му.

64-годишният маниак Харви е постъпил в болница в състояние на кома и с тежка черепно-мозъчна травма и е починал на 30 март. Повече подробности за нападателя не се съобщават, а разследването продължава.

Доналд Харви извършва престъпленията си

от 1970 до 1987 г., когато е признат за виновен за убийството на 37 души и получава няколко доживотни присъди. В повечето случаи смъртта им е била причинена, докато е бил санитар в болници в Синсинати, щата Охайо, и Лондон, щата Кентъки. По-късно той признава, че е убил още 18 души, когато е работил в Медицинския център за ветерани в Синсинати.

Пред един от прокурорите Ангела на смъртта е споделил, че започнал да убива през 1970 г. в болница в Кентъки и че е убил над 80 души. Точният брой на умъртвените от него не се знае. Харви е използвал арсен или най-често цианид, за да отрови пациентите, като поставял отровата в храната, която им сервирал, според прокуратурата. На други изключвал апаратите за изкуствено дишане.

Пред съда Харви твърди, че много от пациентите били неизлечимо болни и той ги убивал от състрадание. Но бившият окръжен прокурор Артър Ней-младши, който е водил делото в Синсинати, казва, че милосърдието не е мотивът за престъпленията. “Той е убивал, защото е му харесвало”, казва Ней.

Доналд израства като единствен син в обикновено семейство и от малък

мечтае да спасява

живота на хората

В най-смелите си мечти той си представя, че е лекар и че получава благодарност от кмета на града, пише historytime. Пред следователи след ареста си споменава, че е бил изнасилван в детството си.

18-годишен, Доналд Харви постъпва на работа в болница в град Лондон, щата Кентъки, и покорява медицинските сестри с наивната си усмивка, а пациентите го обичат за професионализма му.

Младежът поглъща всички знания, но започва да страда за болките на пациентите. И решава да ги убива. На въпрос на следовател казва: “Аз много им съчувствах. Но някои, трябва да призная, здраво ме дразнеха…” Харви подхожда към всяко убийство с особена изобретателност: цианид, инсулин, удушаване, морфин, спиране на апарата за изкуствено дишане…

Той обожавал да инжектира пациенти с вируса ХИВ или с хепатит Б и след това да наблюдава как се развива болестта. Всяко убийство му носело огромно удовлетворение. Чувствал неописуем подем на силите си.

В началото на 80-те години Доналд среща мъж, в когото се влюбва, и двамата заживяват заедно. Приятелят му Карл обаче обича да пие и ходи по цели нощи и санитарят започва да го ревнува. За да не излиза нощем, той му слага редовно точно премерена малка доза арсен в яденето. На Карл му ставало зле и оставал у дома. Веднъж Доналд нагостява съседка, която го дразни, със

сок с хепатит,

а друга - с баничка с ударна доза арсен. Родителите на Карл постоянно настояват синът им да се раздели с Харви и да започне нормален живот. Баща му прекарва инсулт. Доналд отива в болницата да го види и му занася пудинг с арсен. Мъжът умира в следващите часове в ужасни мъчения. Когато всички трагични подробности са разкрити, следователите са удивени, че нито един от случаите не е предизвикал подозрение. Всички смъртни случаи са обяснени с естествени причини.

Харви би могъл да продължи да убива безнаказано, ако през 1985 г. охранители на болницата, в която работи серийният убиец, не се усъмняват в голямата му спортна чанта. Той се опитва да влезе с нея в болницата и

упорито отказва да

покаже на охраната

какво има в себе си

Гардовете го принуждават. Оказва се, че в чантата има пистолет, игли за инжекции, ръкавици, биография на серийния убиец Чарлз Собхрадж и хирургични ножици. Доналд е уволнен, но болницата не иска да се вдига шум и случката остава в тайна.

След няколко месеца Харви отново е нает на работа в болница “Дрейк мемориал хоспитал”. По официални данни той е убил там минимум 23-ма пациенти. Любимият му начин на убийство в този период става отравяне с цианид, тъй като трудно може да се установи.

Патоанатоми започват да проучват

причините за

смъртта на пациентите

При една от медицинските сестри в болницата многократно постъпвали жалби, но ръководството криело тези случаи. По време на съдебния процес медицинска сестра твърди, че няколко месеца преди ареста на Харви тя го заподозряла в убийства, извършени от милосърдие. Жената казва, че съобщила за това в полицията, но Лоурънс Уилън, по онова време началник на полицията в Синсинати, отрича да е постъпвала такава информация.

През 1987 г. внезапната смърт на пациента Джон Пауъл, който бил на път да оздравее, става повод за щателно разследване. Патоанатомът открива в тялото на мъртвия дъх на бадеми, какъвто е мирисът и на цианида, и изпраща за изследване проба с кръвта на Пауъл. Истината излиза наяве. Когато полицията започва разследването, тя се усъмнява в Харви, който е един от служителите, отговаряли за пациента. Установява също, че всеки път, когато пациент умира, Харви е до тялото му. 

Какви ужасяващи атрибути за убиване са намерили разследващите в дома на Харви, четете в печатното издание