Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огнян Герджиков Кадър: Би Ти Ви
Огнян Герджиков Кадър: Би Ти Ви

"Моята реакция няма да бъде по-малко остра по темата за Копривщица. Общинският съвет не може да решава такова нещо. Копривщица ще остане един град музей", заяви служебният министър Огнян Герджиков пред Би Ти Ви.

По повод повишаването на цените на природния газ и водата, служебният премиер коментира: "Повишаването на цените на природния газ и водата са бизнес въпроси. Това не е нещо, което правителството може да предотврати".

Относно отношенията между България и Туция Огнян Герджиков заяви, че Турция е направила известни опити да се намеси, но след като Гьокче беше привикан във Външно, нещата са се успокоили. Той добави, че посланик Нейнски утре ще се завърне в Турция.

"Аз не съм свидетел на историята с Патриотите по границата по време на изборите. Има си прокуратура, тя ще каже", коментира Герджиков относно проявите им на 26 март.

"Бойко Борисов натрупа достатъчно политически опит. Няма да е лесно да се състави кабинет", допълни служебният премиер.- "Поздравих победителите на следващия ден. Имах разговор с него".

Огнян Герджиков отново отрече да е получавал смс за уволнението на Гарелов. Решението за смяната на областните управители е било взето съвместно с държавния глава Румен Радев. "Напрежение и спорове между мен и президента не е имало".

"Георги Костов леко прекали. Аз го помолих да подаде оставката си и той откликна. Аз не съм уволнил никого сам, единствено Гарелов. Уважавам го, но трябваше да го направя", допълни Герджиков.

На въпроса "Вашият кабинет на кого е - на БСП или ГЕРБ?", Огнян Герджиков отговори: "Това е правителството на България. Стремял съм се да бъда неутрален и затова получавам упреци и от двете страни. Но за неистини не ме боли".

"Нито една политическа партия не се е намесила по отношение на назначаване или уволняване", добави той.

"Доколкото знам, има отговор от Министерството на икономиката по въпроса с министър Седларски. Не съм много наясно със случая. Аз доверие на Седларски му имам, но той не е най-добрият министър от моя кабинет", коментира служебният премиер относно скандала около министъра на икономиката от миналата седмица.

"Ако искаш поне половината български народ да те намрази неистово, стани политик", бил любим израз на Герджиков.- "Като служебен кабинет не можем всичко да направим, което ни се иска. Ограничено ни е времето, но животът ни се подобрява".

Около 2 000 лв. на месец харчи семейството на служебния премиер по негови думи. 

"Нямам намерения да оставам в политиката. Преподаването ми е не само професия, но и хоби. Обичам да пиша книги в областта на правото", обясни Огнян Герджиков относно бъдещите си планове.