Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Много се тревожа за адаша Валери Симеонов напоследък. Това, че се разминаха в кандърма кьошето с Местан, без да се ступат, е добре, но май по-добре да се бяха ступали и с това да се размине. А сега Местан ще съди адаша и ще го изкара новия Караджич. И сигурно в Малта мултикултурната Меркел вече е скръцнала със зъби на Бойко – не го ща тоя в твоето правителство!

Пратих му хабер оня ден в “24 часа”, че се движи отвъд ръба на закона. Той обаче продължи да се бие в гърдите по телевизиите как спрял нашествието на гласуващите бабички от юг, както спартанецът Леонид спрял персите. Явно не вярва на самотен глас от коневръза на журналистиката, чакал е да му го каже някой по-тежък авторитет, я Андрей Райчев, я Огнян Минчев, я Азис Бюлбюл (славей).

Обаче те гък не казаха. А трябваше. Защото адашът не спря да се хвали от екрана какъв велик е патриот, как намалил секциите в Турция на 35 и опашките станали колкото пътя на коприната и как назорил турците да пишат на гяурски без правописни грешки, изкопавайки сам собствената си яма.

Хвали се и с това да дава железни доказателства срещу себе пред съда. Защото Местан е прав – това са си все престъпления, суч на турски, и то чок сучове билюк. Не говоря за културното бутане на бабички, което минава за спорт в патриотичните среди. Но да пречиш на носителите на гяурските тескерета да си пуснат бюлетината само защото не живеели у нас и не владеели правописа, това не може да мине между капките в никой съд, защото съдът гледа какво пише в закона и отсъжда като кон с капаци.

Стилът – това е човекът. Почнеш ли с бутане, следващото е бухалката. Ако това е векторът на патриотичната философия, утре ще пратят в турските секции мутри със сопи. Дойде ли някой да гласува – бой! Бюлетина искаш, а? На ти бюлетина! На ти още една! Няма аман, няма замар! Пак повтарям, нямаше ли кадия да му каже, че го чака съд? Или иска да лежи в зандана на полза роду?

Такава тъпотия е обсебила високата политика, че вече не може да си върже обувките. Гледам цяла седмица по телевизиите мъдрите глави – и те не сещат. Да, ДОСТ не е невинна закачка. Но не е ли 100 пъти по-голяма беля да осъдят България, че отнема на етническите малцинства правото на вот с незаконни методи? Точно така започна цялата патаклама в Сирия.

Нали уж в студиото коментират все бюлюкбашиите на демокрацията? Когато трябва да обясняват ужасите на мажоритарния вот, тези капацитети са готови да намерят и под вола теле, и от цацата кит да направят. А ето на, когато трябва да проявят елементарна политическа култура, мълчат като глухонеми шарани.

А колко просто и напълно легално е да отмениш двойното гражданство. Никой не може да посочи с пръст нарушената буква на конституцията. И ако дай Боже се въведе и мажоритарен вот, нещата стават съвсем лесни – щом всеки район си избира представителя, ще гласуват само тези, които имат жив корен в района. Ако ги няма 10-20 години, стойте си там и си се радвайте на Ердоган.

Нека тогава Местан да се кандидатира в Джебел и да им обещае, че вместо тютюн ще гледат марихуана. С това направо ще издуха Доган от политиката. Ето на, в САЩ половината щати вече разрешиха тревата благодарение на мажоритарния вот. Обръщам внимание на градското дясно – няма ли мажоритарен вот, няма трева. Ще къркате водка.

Подозирайки, че Меркел нещо е скръцнала със зъби на Бойко, сега адашът се е заел да сватосва ГЕРБ и БСП. Това било национално отговорно, защото Европа го искала. Яка власт е нужна сега, поне 200 мандата, а най-добре 239 и 1 да остане за опозиция, да не кажат, че сме върнали Член първи.

Също много мъдра идея. Година–две такова управление, и няма да познаем родината. След 5 години такова управление Джасим, душманинът на Левски, ще може спокойно да се кандидатира за президент и като нищо ще спечели.

Да, щом се появи широката коалиция, ще видим най-сетне и двуполюсния модел - властта срещу народа. И както се казва в Библията, последните ще бъдат първи, а първите ще се молят за плавен преход без бой. Само широката коалиция може да възроди СДС в пълния му блясък.

Дали идеята за широка коалиция е тъпа или е мъдра, зависи кой го преценява. За Yes, Bulgaria сигурно ще е дюшеш на квадрат. Само така всяка от истинските десни партии ще мине 4-процентовата бариера и така общо ще вземат поне 80 на сто от мандатите, тъй като дотогава идейните им различия ще продължат да ги делят и пъпкуват на принципна основа. Нямам търпение да видя дали тогава ще бутнат най-сетне Цацаров, или ще се задоволят само да клатят Путин.

Като говорим за вълка, за мен лично сензацията на тези избори дойде от чужбина – от световните медии разбрах, че сме направили спасителен цивилизационен избор. За малко да тупнем в калта на историята. Били сме разкрачени между НАТО и Евразия аха-аха да изберем Евразия, но слава Богу, дошъл ни акълът. Западните медии го съобщават с леко разочарование, а руските са огорчени, както родител се кахъри за блудния син. Има само един проблем – къде е това евразийство, та да кръшнем натам? С голямо нетърпение чакам да видя новия СИВ и новия Варшавски договор, но уви – няма и помен от подобно нещо. Даже и верният съюзник Лукашенко засука мустаци и взе да мята мераклийски погледи към Меркел.

По едно време Волен Сидеров май наистина предлагаше да съблечем бурката на НАТО и да си напечем задника под щедрото евразийско слънце, но според мен просто се шегуваше.

Волен е голям шегаджия, нищо че гледа намръщено. Чудя се кога ще му връчат наградата “Аскеер”. Сега го пратиха в миманса с тези несправедливи присъди и само за това не го видяхме на границата да бута бабичките.

Така че някой явно ни порти пред чуждите медии, създавайки пред господарите на света напълно погрешното впечатление, че тук колонията аха-аха да се вдигне на бунт, пращайте легионите да спасят положението. Ясно кой ги говори тези неща – грантоедите. Тяхната работа е да бият камбаната. Ако всичко в колонията е мирно и тихо, кой ще даде още грантове?

Но ако говорим честно, на българина отдавна му писна да прави цивилизационен избор. Нали вече го направихме преди повече от 10 години? Докога ще го правим пак, и пак, и пак и пак, като бавноразвиващи се?

Истината е, че тук отдавна не избираме между Пушкин и Гьоте, нито между Маяковски и Айн Ранд. Тук, в тази забутана европровинция, всеки път избираме между Данко Харсъзина, Гочоолу и Дочоолу. А те още от времето на Алеко са си в широка коалиция и без Меркел да им е давала указания за нея.