Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пред съда в Плевен застава 58-годишния Румен К., подготвял предумишлено убийство на майка си и на сестра си, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен също за незаконно държане на оръжие и неправомерно присъединяване към ел. енергия.

Според разследването мъжът от с. Къшин подготвил средства за извършване на деянието си - огнестрелно оръжие и предприел действия по намирането на съучастници.

Обвиняемият бил с влошени отношения с майка си и сестра си и нееднократно нанасял побой на сестра си. През втората половина на 2016 г. отношенията им се влошили допълнително заради продажба на имот за 230 000 евро в центъра на Плевен, който бил собственост на двете жени. Обвиняемият се чувствал ощетен и решил да ги убие, като ангажира изпълнители срещу заплащане.

Двете жени знаели, че обвиняемият е отмъстителен и веднага след сделката се укрили в София. Обвиняемият възложил на сина си да установи местонахождението на леля си и баба си, докато той търси изпълнител.

През октомври 2016 г. Румен К. поискал съдействие от лица в Плевен за намиране на човек, готов да изпълни поръчката. Два дни по-късно донесъл снимки на близките си и казал, че е изработил пистолет със заглушител и е готов да го предостави на извършителя на убийството. Първоначално свидетелят решил, че обвиняемият е с психически проблеми, но след разговорите си с него преценил, че намеренията му са сериозни и решил да информира МВР, за да бъде предотвратено тежкото престъпление.

Предстои насрочване на делото в съда.