Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бургаският екшън герой Горан Горанов, който през последните години подлуди полицията, отново скандализира града, този път със собствената си смърт.

Мистериозната кончина на бившия състезател по борба, открит мъртъв в килията си на 25 март, отприщи лавина от предположения.

Убит, отровен, упоен, задушен или просто покосен от инфаркт?

Засега е ясно само първоначалното заключение на съдебните медици, направили аутопсията. А то е остра сърдечна недостатъчност, довела до фаталния край.

Очакват се резултатите от кръвните и хистологичните проби, от които ще стане ясно дали Горан е употребил медикаменти, наркотични или други вещества преди смъртта си.

Както в десетки подобни случаи, родителите на 32-годишния мъж отказват да приемат инфаркта като причина, убила детето им. Преди да го погребат, от трупа бе взета паралелна кръвна проба, която близки ще дадат за изследване в независима лаборатория. Защото се страхуват, че истината за Горан ще бъде потулена.

“Синът ми се е задушил, умрял е в адски мъки. Открит е до вратата на килията с тръбичка до устата, през която се е опитвал да диша", разказа през сълзи майката Саша Горанова.

Близките твърдят, че ръцете, краката и част от гърба на Горан са попарени при инцидент с парното в килията изолатор, който се оказал фатален.

Според родителите тръба от парната инсталация се е спукала и в тясната килия е нахлула гореща пара.

"Той ли беше най-големият престъпник, с неговите хулигански прояви? Две години се опитвахме да го спасим, въртяхме се в омагьосна кръг, не можахме да го опазим. Държавата го уби", казва майката Саша Горанова.

Преди година, отново през март, в Бургас плъзва слух, че Горан е пребит до смърт в бургаския затвор. Не след дълго става ясно, че бившият шампион по борба в категория младежи наистина е бит, но жив. А поводът е инцидент в килията му, при който той напада двама надзиратели. На единия забива кроше в лицето, а другия удря по ръката.

"Нали не очаквате човек, който буйства навън, сред обществото, в затвора изведнъж да стане много хрисим?", коментира тогава директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров. По това време Горан излежава 6-месечна присъда за трагикомична случка в бургаски компютърен клуб.

През август 2014 г. той нахлува в клуба в центъра на Бургас, произвежда изстрел във въдуха, след което се нахвърля срещу клиентите и бие наред. Едва след тези действия слага маска на лицето си, стои още малко и излиза.

Най-вероятно липсата на логика в постъпките му е свързана със злоупотребата с наркотици, коментират криминалисти.

"Спектакълът" в компютърния клуб е заснет от охранителните камери. След него Горанов бе задържан и прекара една нощ в изолатор, докато се съвземе.

Той остави следи и там - разби с глава шперплатовата врата на стаята си, в която зейна 10-сантиметрова дупка. 6-месечната присъда за цирка в интернет клуба е пусната в изпълнение "по спешност" заради поредната изцепка на Горан.

Каква е предисторията на побоя на Горан над двамата свещеници, какви са следващите издънки на бореца и как той се превръща в развалина, четете в хартиения брой на изданието.