Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Ще замерят осмия филм с оскари”, заканва се Вин Дизел и обещава екшън
сагата да приключи с последна трилогия

Краят изобщо не е близо или поне се очаква чак през 2021 г. Не става дума за свършека на света, а на хитовата поредица "Бързи и яростни", която доста изтърка гумите.

С бясна скорост се задава осмият филм, който поставя началото на уж финалната и съвсем нова трилогия, която да сложи окончателната точка. Поне така обещава продуцентът и звезда на адреналиновата сага Вин Дизел.

Последната лента от 2015 г. буквално взриви големия екран, събра боксофис от над $1 милиард и се закова на 6-о място сред най-гледаните филми на всички времена. Макар тогава продукцията да бе пропита от настроение като за прощаване главно заради трагичната смърт на звездата Пол Уокър, и екипа, и публиката, изглежда, се сбогуваха подобаващо единствено с известния почитател на бързите скорости.

След триумфа на "Бързи и яростни 7" Вин Дизел разкри, че се оттегля от поредицата, но след като реализира последните три филма, което ще стане до 2021 г.

"Universal бяха толкова добри с мен и толкова доверчиви. Те бяха като семейство за мен. Обещах на студиото да сложа подобаващ край с една последна трилогия", обясни актьорът, който от 2008 г. е и в ролята на продуцент.

След като напредна в работата по новата лента, Дизел смело заяви, че осмата част ще надхвърли всички очаквания и дори ще бъде достойна за най-престижната статуетка в Холивуд.

"Този филм е различен. Ще го замерят с оскари.

Само почакайте

и ще видите!

Много е мрачен. Моят герой изпада във вътрешен конфликт, който ще шокира публиката. Съвзема се от емоциите и загубата в седмата серия", заканва се без капка скромност екшън звездата.

Режисьор на "Бързи и яростни 8" (The Fate of the Furious 2017) е Ф. Гари Грей, а сценарият е дело на ветерана Крис Морган.

Разбира се, новият филм изобилства от шеметни каскади и масово унищожение на автомобили. Екипът на продукцията 

прекосява половината земно кълбо по време на снимачния процес

- от слънчевите брегове на Куба през улиците на Ню Йорк до заледените полета около арктическото Баренцово море.

Новата глава от почти сапунената вече и подправена с мегаекшън сага започва съвсем спокойно в руслото на баналния и скучен живот извън играта. Доминик (Вин Дизел) и Лети (Мишел Родригес) са на меден месец, а Браян (Пол Уокър) и Миа (Джордана Брустър) съвсем естествено са се отдали на семейна идилия и са загърбили изцяло опасното ежедневие. Останалите членове на екипа вече са чисти пред закона и също скучаят. Точно тогава обаче се появява мистериозна, красива и много опасна жена, която успява като сирена буквално да омагьоса Доминик и да го завлече в дълбините на престъпния свят отново. Именно той досега поддържаше семейните устои на роднините, свързани от бензина в кръвта си, и бранеше моралните ценности като преданост и лоялност към близките по волан. Но ето че семейството ще бъде разбито, а

приятелството ще бъде прегазено и с

опасност за живота.

В ролята на фаталната терористка с опасен ум, която може да поеме контрола както върху всяка машина, така и върху всеки човек от мъжки пол, е убийствената Чарлийз Терон.

Много се питат защо бившата на Шон Пен е избрала разиграване с такава ниска топка, защото,

макар да пълни салоните, лентата определено

не може да се доближи

дори с най-висока скорост до определението произведение на изкуството.

Сред новите лица в екшън продукцията е и звездата от култовия сериал "Игра на тронове" Кристофер Хивю (Тормунд Ужаса на великаните), за когото само се знае, че ще влезе в образа на жилав главорез.

Тазгодишното фучене на големия екран няма да мине и без старите муцуни Джейсън Стейтъм, Дуейн Джонсън-Скалата, Тайрийз Гибсън, Крис (Ludacris) Бриджес, Джордана Брустър и Лукас Блек. Участват още Кърт Ръсел, Натали Еманюел, Елза Патаки, Хелън Мирън, Скот Истууд и други.

"Беше дълъг ден без теб, приятелю.

И ще ти кажа всичко за него, когато те видя отново!

Изминахме дълъг път, откъдето започнахме.

О, и ще ти кажа всичко за него, когато те видя отново!

Когато те видя отново!"

(Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth)

Та както се пее в парчето от саундтрака на седмия филм, което се превърна в суперхит - ще се видим отново и ще се повозим отново със семейството на Доминик Торето поне още три пъти. Да се надяваме да са три!

Световната премиера на "Бързи и яростни 8" е на 4 април, когато лентата ще изфучи и на големия екран у нас.