Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Молбата ми е да не ни пишете резерват, защото ако отида някъде и кажа, че съм от резервата в Копривщица, ще чуя „Здравей, г-н Индианец!“ Това бизнесменът Радослав Йовков коментира пред сайта "София. Топновини".

"Няма нормален човек, който да не иска същинската част на Копривщица да не бъде запазена във вида, в който е. Няма обаче също така нормален човек, който да не иска този град да се развива от гледна точка на промишленото строителство. Това означава да се създават производствени предприятия, каквито и аз самият строя."

НА въпрос дали по този начин не защитава собствения си интерес и не крие ли това опасност от презастрояване, Радослав Йовков каза:

"Най-лошото е, че в Копривщица са се оформили два паралелни свята и те не кореспондират един с друг. Единият е на по-малката група хора, която включва и кмета, тя се нарича "Групата на музеите". Хората в нея искат да си изкарат живота с миналото и смятат, че цялото население на България и света е длъжно да идва, да оставя някакви пари, да ги храни и така да мине техният живот и животът на децата им. Другата група, в която съм и аз, създава историята. Нашата група от разрушени предприятия, възстанови пет такива. Най-големият проблем на другата група е, че техните хора се издържат само с пари от музеите и общината."

Според инвеститора градът няма бъдеще, ако в него не се развива производство, но изобщо не ставало дума за нарушаване на архитектурата на Копривщица.

Името на Йовков бе замесено в скандал, че е владеел незаконно хиляди декари пасища без нито едно животно. Тогава той бе изключен от ГЕРБ за уронване престижа на партията по думите на Бойко Борисов.

Самият бизнесмен заяви следното по този въпрос: "Моето име не изскача само сред хората, които са замесени в атентата срещу Папата. Тези 10 000 декара пасища ги има само в "кратуните" (не мога да ни нарека глави) на някои хора. Където е трябвало, съм предоставил всички документи. Моите неща са видни, аз всеки ден произвеждам мляко, продавам го с фактура, плащам заплати по ведомост. Колкото до казуса с ГЕРБ, никога не съм членувал там, за да бъда изключен. Бях предложен от кмета да стана председател на партията и после той самият отиде там да ме плюе. Бойко Борисов някой го е излъгал, той не е виновен, че е повярвал."