Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Николай Литов
Снимка: Николай Литов

Намеса в българските избори има не само от Турция, но и от други държави, скоро ще чуете моята ясна позиция, обяви президентът Румен Радев, след като гласува в столичната гимназия по транспорт в кв. "Слатина". Президентът не каза кои са другите държави, но реферира към зададен му въпрос дали има руска намеса, както в дните преди изборите, твърдеше публикация в американското издание "Уолстрийт Джърнъл". Президентът обаче не спомена пряко Русия и не отговори на самия въпрос.

Румен Радев се надява независимо от резултатите избраните в НС партии да постигнат компромис и бързо да успеят за създадат редовно правителство.

Гласувах за една по-добра, модерна, просперираща България, правителството е взело всички мерки за спокойно протичане на изборите, каза още Радев.

Искам да благодаря на хилядите българи, ангажирани с изборите, благодарение на тях днес можем свободно да изразим нашата воля, каза президентът Румен Радев.

Той посочи, че това са членовете на секционните комисии, полицаите. Гласувах с надеждата на всички българи за една по-добра, модерна просперираща България. Това зависи от всички нас. Правителството е взело всички мерки и аз съм убеден , че изборите ще протекат спокойно. Както вече подчертах, България е правова, демократична държава, каза Радев. Много се надявам да има правителство след изборите, след всички престрелки между партиите и тежки обвинения, аз се надявам, че те ще проявят разум и национална отговорност и дори с цената на компромиси, които са неизбежни в тази обстановка, ще имаме възможно най-бързо съставяне на правителство, каза Радев.

Снимка: Николай Литов
Снимка: Николай Литов
Снимки: Николай Литов
Снимки: Николай Литов