Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Много млади хора не могат да довършат изречението си. Спират по средата, звънят на майките си или търсят в google”. Това заяви в предаването „Събуди се” актьорът и режисьор Камен Донев.

Той се обърна към целия български народ: „Моля ви, не използвайте думата „Уау”. Това възклицание изразява тотално безсилие на индивида да впрегне минималната си речева култура, ако въобще има такава”, обясни актьорът.

Той призова хората да говорят на хубав български, защото и децата израстват с този език и имитират родителите си. „А е хубаво когато чуват хубави примери ”, допълни режисьорът. Според него по-лесно е да имитираш. „Това се вижда и в предизборните кампании на политиците, които не уважавам”, каза още той.

„Състрадание, надежда, разбиране, слово, милост, прошка, извинявай. Това са част от думите, които вече не се употребяват според Донев. Той допълни, че е важно е битката с простащината да се води.

„Вярвам, че човек трябва да търси своя собствен път, не може да искаш да изживееш живота си по начин, в който просто трябва да приличаш на някого. Искам хората да се смеят, но повече да се замислят. Около нас има много говорен шум, просташки смях – това е пилеене на време, на ресурс”, каза още актьорът.