Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРБ не дава обещания, които не изпълнява. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след срещата между ГЕРБ и КТ "Подкрепа".

"Нямаме някакви диаметрални противоречия с КТ "Подкрепа", които да не може да изпълним като правителство. Продължаваме с добрата работа. Нещо повече - dнес препотвърдихме увеличаването на пенсионните възнаграждения пропорционално с икономическия растеж", каза Борисов.

"Коментирахме проблемите в образованието, здравеопазването, съдебната систем. Надяваме се истинската работа да е от 27 март нататък", каза още той и добави, че  целта на ГЕРБ е да има повече инвестиции и повече пари за хората.

"Прегледах сутринта изявлението на Ахмед Доган. Когато говори той, аз се опитвам да разчета между редовете какво иска да каже. За всичко е видно, че Турция като държава се опитва да налага дневния ред не само в България, а и в цяла Европа. Г-н Доган подхваща този проблем като сериозен и като реална опасност. Между редовете той ни казва, че ДПС е патриотична партия, при която, ако стане проблем с бежанците и Ердоган ги изпрати към България, българските турци ще застанат срещу подобна политика на Турция. Между редовете може да се разбере, че той отваря врата за коалиция след изборите с патриотичните партии. Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти и БСП", коментира Борисов.

 Проблемът с доходите остана малко встрани от днешния дебат. Очакваме той да има развитие след изборите. Това заяви на пресконференция след срещата между ГЕРБ и КТ "Подкрепа" Димитър Манолов - президент на синдиката.

"Ще подготвим един документ другата седмица за проблемите по сектори в държавата, за да може да работим по тях след изборите. Има голям проблем, който нямаше как да дебатираме сериозно. Той е свързан с председателството на България на ЕС, но той ще се коментира след изборите, когато се успокои обстановката", допълни Манолов.