Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Уникални разкрития за скандала Борисов-Йончева

Цяла България не може да спи като онзи от вица, който чакал съседа отгоре да пусне на пода и втория ботуш. Всички чакат истината за двата милиона лева, които според Бойко Борисов нашето разузнаване платило на френското разузнаване и какво общо има това с колежката Елена Йончева.

И какви са тези “френски болести”? И защо Герджиков изведнъж така озверя, че уволни Гарелов от поста говорител на правителството? Може ли авторът на “История с Мечо, с патоци и с Лиса - история, дето съвсем ще ви слиса” да е така кръвожаден? Трябва да е нещо мно-о-о-го голямо и много тайно, за да

събуди звяра в този любимец на най-малките Сигурно става дума за “дълбоката държава” – тайната власт, която дърпа конците зад кулисите.

За да разбуля тази мистерия, обадих се на моя информатор в разузнаването. Тук ще го наричам Дълбокото гърло, за да не го застрелят. В началото на прехода той работеше като ватман, но после изкара фризьорски курсове и скоро стана много търсен сред хайлайфа. Тогава службите го вербуваха да слага бръмбари в прическите на хубавиците, които другаруват с оперативно интересни лица.

Постепенно Дълбокото гърло стана такъв факир, че започна да бъгясва и по-късите мъжки прически. В един момент успя да сложи нанобръмбарче в прическата на Сергей Станишев, а след това и в перчема на Бойко Борисов. Постижение, за което в Ленгли се говорят легенди. Там едвам успели да сложат 2 микрофона в прическата на Тръмп, но Путин веднага ги хакнал, сега се чудят как да накарат президента на САЩ да се подстриже.

Дълбокото гърло ги води с поне 2 обиколки. Спомняте ли си онзи скандален запис на разговора между Борисов, бившия министър Мирослав Найденов и бившия прокурор Николай Кокинов през 2013 г. в Банкя? Наивниците още търсят микрофони в лампиона.

Тогава на политиците постоянно им се мержелееха ситроени с антени. Цацаров назначи цяла рота прокурори да разследва, но нищо. Обаче Дълбокото гърло направи стремителна кариера в службите и излезе на световния пазар. Той вече

работи едновременно за Уикилийкс, Тръмп и Путин Хилари не пожела да го наеме и сега си гризе ноктите в компанията на Сорос.

Срещнахме се в градинката при МВР и аз веднага хванах бика за рогата:

- Кажи ми честно, кой от двамата лъже - Борисов или Йончева?

- Нито единият, нито другият – каза Дълбокото гърло. – Преди избори водачите на листи говорят само истината.

- Но той твърди едно, а тя точно обратното. Значи единият лъже.

- Или и двамата са излъгани от трети играч. Всъщност тук имаме най-банална телефонна измама. Знаеш как става номерът - обаждаш се на някоя изкуфяла бабичка и казваш, че внучката й е в реанимацията със счупен крак и незабавно са нужни 1000 лева. Бабата изпада в паника, вади от чорапа спестяванията и ги изхвърля през балкона. Ако я питаш, ще каже, че внучето е в беда. Ако питаш внучката – няма такова нещо. Кой от двамата лъже? Е, така някой се обадил на Станишев, че Елена е в ръцете на пиратите.

- Искаш да кажеш, че Дянков е изхвърлил от балкона 2 милиона лева заради телефонна измама?

- Точно така, но не е Дянков, а предишният. Дянков само е довършил трансфера по инерция. Парите са преведени по офшорна сметка, която би трябвало да е на френското разузнаване, но всъщност принадлежи на телефонния измамник. Сега само ЦРУ знае кой държи тази сметка, защото отговаря за офшорките. И не казва, защото смята да го прави външен министър в следващото правителство.

- Добре, но какво общо имат “френските болести”? Каква е тази болест, та лечението да струва 2 милиона лева?

- Не си ли спомняш, че точно по онова време един апокрифен сайт пусна слух за нашия президент – спал с ученичка и се заразил с някаква френска болест. Самата болест нищо не струва, но опазването на тайната струва милиони. Даже ниско са минали, на промоция. После някакви мутри пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, предполагаем собственик на сайта. Той отрече за болестта, но според него мутрите били пратени от близкия до Станишев застраховател и каратист Алексей Петров.

Преди това той пък от своя страна бе набеден, че се опитал да вдигне във въздуха бившата близка приятелка на Борисов - банкерката Цветелина Бориславова. По царско време Петров стана жертва на атентат, ранен бе на седем места, но оцеля. Пусна се слух, че щял да става шеф я на НСБОП, я на друго някакво звено, но душманите му решили да го отстранят. Преди 2 години срещу него пак имаше опит за атентат с гранатомет, но гранатата не гръмна, то у нас какво ли работи като хората…

- Добре де, но къде е тук френската връзка?

- Когато Йончева пътува до Сомалия, а мутрите пребиват Стефанов, шеф на ДАНС е Петко Сертов, той именно назначава Алексей Петров. Така че Сертов не може да не е вътре в целия сюжет. Нищо чудно даже да е движеща фигура. А всеки знае, че Сертов е представител на френските спецслужби у нас. Той владее великолепно френски, защото на младини е завършил в Белгия. В началото на прехода от МВР го пращат да учи в школата за офицери на френските спецслужби в Лион. Издигането му има за цел да балансира другите началници на МВР, които са завършили англосаксонски шпионски школи.

- Аз защо смятах, че са завършили съветски школи?

-Точно това ги прави ценни. За какво са им на западните служби хора без съветска школовка? А спомняш ли си френските командоси, които бяха пребити от селяни край село Коиловци, Плевенско? Скочили с парашути, облечени във водолазни костюми, а колегите им ги чакали с джип. По същото време Сертов е шеф на БОРКОР и нищо чудно да е изиграл важна роля за потулването на цялата афера. А да напомням ли, че през 2014 г., когато рухна КТБ, той изчезна за цял месец и всичките партньорски служби го търсеха? И нищо не намериха, докато сам не възникна. Единственият начин да остане скрит за всички разузнавания е, ако едното от тях го е прибрало за compte rendu, както казват французите, т. е. да докладва и да му направят профилактика.

- Все пак не разбрах кой точно е извъртял телефонната измама за 2 милиона лева. Или не знаеш?

- Знам, но ако ти кажа, ще трябва да те застрелям. Но ти можеш сам да откриеш отговора. Просто съединяваш точките Йончева - Борисов - Сомалия - пирати - Станишев - Йончева - Саркози - КТБ - КГБ - Гарелов - Цацаров - Герджиков - Тръмп и картината веднага лъсва. Не забравяй и Путин. И няма нужда да ми благодариш, дай само да ти оформя прическата...