Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Да, вярно е, че народът е беден и се чуди на кой бог да се моли само и само да намери изход от немотията. Само че в България съществува една никак немалка прослойка от заможни хора, които се чудят за какво удоволствие да похарчат част от парите си.

Зимата си отива и снегът става твърде кишав за ските и сноуборда, а до летния сезон има още доста. Затова и въпросните нашенци с възможности и претенции се оглеждат за по-екзотични дестинации, които предлагат достатъчно забавления в този иначе слаб сезон.

Всъщност няма нужда от много оглеждане и чудене, тъй като социалните мрежи и срещите по лъскавите барове помагат за по-бърза ориентация. Оказва се, че танзанийският остров Занзибар е новото най-предпочитано място за отдих на богатите българи.

Райското местенце предлага ослепително бели пясъци, искрящо сини дълбини, силен вятър за водни спортове и съвсем приемливи цени за хората, които нямат чак петролен кладенец в двора,

но и не си броят стотинките

Туроператорите и самолетните компании бързо усещат накъде духа вятърът и започват да правят отстъпки, което още повече засилва интереса към острова в Индийския океан. През последните месеци из столичния хайлайф дори върви една шега, че Занзибар се е превърнал в новия Слънчев бряг. Куцо и сакато слага джапанките в сака и заминава за райското кътче, за да скъса поне за известно време с оаканата от домашни кучета родна действителност.

"Там има всичко, за което може да си помечтае човек. В подходящите месеци духа страхотен вятър за кайтсърф. Не е много далеч със самолет и на всичкото отгоре цените са съвсем малко по-високи от тези в София", изброява само част от достойнствата на острова нашенец, който вече няколко пъти е почивал с приятели на Занзибар.

За него и всички други кандидат-екскурзианти самолетна компания

обяви цена от едва 320 евро в двете посоки

Важна подробност е, че това е цена точно за месеците, в които на красивия остров не спира да вали. Най-подходящо за екскурзии е от средата на декември до средата на март и след това от средата на юни до средата на септември. Тогава самолетните билети са по около 500 евро, но си заслужава да се даде малко повече, за да сте в подходящото време, когато слънцето пече най-приятно.

Точно в най-подходящия сезон манекенката Диляна Попова реши да събере изискан тен и впечатления от Занзибар. Една от

най-красивите българки за всички времена

споделила с близките си, че е била изключително доволна от преживяването, но е останала и учудена колко често чува българска реч на плажа.

"В момента в Занзибар най-многобройни са българите и италианците. По-интересното е, че пристигат голям брой самотни италианки на средна възраст, които са на секс туризъм. По-богатите чужденци се тълпят в северната част на острова, където са и двете курортни селища с най-лъскавите 4 и 5-звездни хотели. Българската група обаче

масово предпочита селището Падже,

където се събират и някои от най-известните каятисти от цял свят.

Тук е и най-луксозното селище в цял Занзибар, което е събрало зад дебел дувар луксозни къщички и всевъзможни спа изкушения. Цената за една къщичка на вечер е 8000 лева и съвсем нормално посетителите са предимно богати руснаци и украинци.

"Българските компании най-често си наемат къщички в близост до плажа. Двойната стая излиза между 50 и 100 долара в зависимост от екстрите и умението на гостите да се пазарят", разказва друг верен привърженик на красивия остров в Индийския океан.

Според него нощният живот в Занзибар също си струва. Местните са се научили как да правят барове, които да се харесват на европейците. Най-модерните заведения са си разделили дните от седмицата, така че всяко от тях предлага своята програма в точно определен ден. Безспорно най-вървежното барче е Red monkey, което събира тълпата с жива музика в понеделник вечер.

"Все едно си

на Какао бийч,

само дето ги няма лимузините. Иначе е задръстено от българи с ленените ризи, късите бели панталонки и златните ланци", обобщава ситуацията запален фен на кайта, който току-що се е върнал от Занзибар. Според него цените на алкохола в заведенията са дори малко по-ниски от тези в столичните барове. Голямото уиски е 10 лева, въпреки че е 80 грама. Бирата е около 3 лева. Човек може да се накваси стабилно, без да му отънее джобът.

За уникалните вкусотии в занзибарските ресторанти четете в хартиеното издание.