Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Продуктите били на стойност 400 долара

Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика за 400 долара, съобщи местното частно радио Ер Ем Еф, цитирано от РИА Новости и ВЕСТИ. RU.

Поптодорова има дипломатически паспорт. Според информацията е отказала връзка посолството ни в Полша.

NOVA се свърза с летището във Варшава. Дежурният офицер отказа да потвърди или отрече информацията.

От Министерството на външните работи (МВнР) потвърдиха информацията, че бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава.

По данни на управлението на полицията на летище "Окенче" във Варшава на 27 февруари в 16.00 ч. тя е била задържана за кражба на козметика от магазин на летището на стойност 1640 полски злоти, уточняват от ведомството.

Българското посолство във Варшава отказа да коментира случая с Поптодорова, съобщи БНТ. Коментар отказаха да направят и от летището във Варшава.

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова разкри своята версия за инцидента на летището във Варшава, където бе задържана за кражба на козметика. Припомняме, че Поптодорова била задържана с дипломатически паспорт, но не потърсила контакт с българското посолство в Полша.

По думите й просто разглеждала един от кремовете във въпросния магазин. Тогава по телефона позвънила майка й. Без да си даде сметка, че кремът е все още в ръката й, бившият посланик излязла пред търговския обект, за да проведе разговора.

Тя казала още, че веднага се отзовала на обаждането, защото майка й в момента имала здравословни проблеми. Дългогодишният ни дипломат е глобена за кражбата.

Елена Поптодорова е дипломат, политик и общественик. Активно участва в създаването на политиката на България, насочена към членство в Европейския съюз.