Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С постановление от 27.02.2017 г. окръжна прокуратура Габрово прекрати наказателното производство по повод смъртта на Веселина Т., която на 04.06.2016 г., около 13.00 часа, беше намерена паднала от терасата на жилището си на 7-мия етаж, съобщиха от държавното обвинение.

Наказателното производство беше образувано срещу неизвестен извършител за убийство по чл.115 от НК. При разследването са събрани всички необходими доказателства за изясняване на протеклите събития, в т.ч. са проверявани и такива, посочени от близките на починалата. Проведени са разпити на множество свидетели и са назначени експертизи. Установено е, че Веселина Т. се е прибрала около час преди смъртта си сама в апартамента. При разследването не са намерени доказателства, които да сочат, че в периода от прибирането й до момента на смъртта й в жилището е имало друг.  Не са установени следи от насилие, в т.ч. и сексуално.

Изяснено е, че непосредствено преди да се прибере, Веселина Т. е била в заведение, където, според свидетели, е употребила алкохол и наркотични вещества. Установена е висока концентрация на алкохол и наркотици, водеща до зрителни и слухови халюцинации и състояние, наподобяващо остра фаза на шизофрения. Не е установено да е била склонявана към самоубийство.

На база събраните доказателства разследването е установило, че не се касае за убийство, а за нещастен случай, при който младата жена сама се е хвърлила от терасата.

Постановлението на прокуратурата подлежи на обжалване .