Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Родители и студенти се събраха пред "Пирогов" в защита на подалия заявление за напускане д-р Атанас Кацаров, предаде Нова телевизия.

Според тях, той е лекар, отдаден на професията си и не би трябвало да напуска болницата.

В студиото д-р Кацаров заяви, че подкрепя ремонта в травматологията, тъй като години са се борели за него, но не одобрява решението клиниката да се разпръсне на 5 места.

Той посочи още, че д-р Диян Енчев, шеф на травматологичния комплекс, и новоназначеният директор проф. Асен Балтов, не работят и не са работили с деца, затова не знаят за какво става дума.

Противно на информацията, която, проф. Балтов даде, че д-р Кацаров е единственият, подал заявление за напускане, стана ясно, че има още 7 колеги на Кацаров, които са го последвали, както и че има недостиг на медицински сестри.

Според Кацаров "Пирогов" от 1 година е с лоши резултати.

Общо 6 лекари от отделението подават оставка заедно с д-р Кацаров. Медиците единодушно подкрепят началника на отделението.

„Няма как да лекуваш възрастни и деца и да следиш пациентите си, разпръснати на 4 етажи - заявяват протестиращите лекари.
В последните две години в клиниката, която беше стара клиника от миналия век, създадох нещо, което е супермодерно. В момента ни местят на пет различни места. За мен това е опасно за здравето на пациентите", твърди Кацаров.