Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Детската ортопедия и травматология няма да бъде закрита. Преместването на детската клиника на "Пирогов" не значи затваряне, каза директорът на болницата проф. Асен Балтов пред БНТ.
В травматологията като цяло работят над 60 специалиста и някои вече заявиха, че могат да покрият липсата на д-р Кацаров. Няма да допуснем процесът да страда, допълни той.
Вчера завеждащият на единствената специализирана клиника по детска травматология в "Пирогов" д-р Атанас Кацаров подаде заявление за напускане. Още 7 специалисти казаха, че ще го подкрепят. Повод за недоволството е реорганизацията заради ремонт на детските клиники.

Балтов поясни, че заявление за напускане засега има само от д-р Кацаров. Според него няма как да бъде спрян планирания ремонт. Новото ръководството на "Пирогов" отговори, че е създадена добра организация и ремонтите няма да се отразят на грижите за децата

Проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов": Ние имаме план да продължи лечението на децата. Д-р Кацаров прави нещо, което не разбирам. Как един добър специалист може да напусне добра болница. Той е търсен специалист, децата се нуждаят от него. Може би има едно неудобство, но трябва да има пренасяне на клиниките, за да завърши ремонтът. Всичко има и легла, и капацитет.
Той отрече твърдението, че клиниката ще е разхвърляна на 5 места и заяви, че отделението е разпределено на 4 етажа.

Мисля, че ще са по-добре обгрижвани в травматологичните клиники тези деца, добави Балтов.

Напускането на Кацаров ще е загуба, но няма по-голям лекар от "Пирогов", ще се намерят специалисти, открои още директорът на болницата.

Родители ще се съберат в подкрепа на д-р Кацаров и другите напускащи. Една от майките заяви пред БНТ, че за нея е важно, когато идва в детската клиника да бъде посрещана, както досега, с чувство на доверие към работещите там.