Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Санират малки и средни фирми, а големите строят мостове и виадукти. Всичко друго е политическа атака и лековати приказки.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след двучасова среща с Камарата на строителите в България. На нея го придружаваха Лиляна Павлова, Ивелина Василева и Николай Нанков, водачи на листите във Варна, Бургас и Ловеч, и районният председател на партията Александър Ненков, който е трети в листата на 23-и МИР.

На Борисов му било много интересно да види какво ще говори Корелия Нинова на срещата си със строителите, които много добре знаят как стоят нещата. "Цените вече паднаха. Цените на българското строителство са най-ниските. На санирането отидохме на 115 лева, на което вече и не може да се прави. А строителните материали се вдигат с 19 процента", подчерта Борисов.

Запитан за продължение по темата със смяната на главния секретар на МВР Георги Костов, лидерът на ГЕРБ заяви: "Темата стана толкова водевилна, че не ми се коментира повече. Да се окаже, че не знаят кой сменя висшата професионална фигура на МВР, след като се доказа, че има разговори, има натиск. Аз не намирам разлика между политически и партиен натиск. Аз не знам записи на тези разговори дали има, защото отдавна не съм там. Мога да кажа, че тази поголовна подмяна на кадрите - пристанища, летища, служби, областни, и в същото време да излезе г-жа Нинова и да каже, че и тя не знаела, значи, че никой не знае какво става в държавата. След като най-големите партии не знаят какво става в държавата, значи някой Кой, ама тоя Кой не е той тоя път, някой друг той вече има, или Кой, и се надявам един ден да разберем всички ние."

"След всяко управление на БСП идва някакъв модел. Но вече не е КОЙ, а КОИ? Тече поголовна подмяна на кадри, навсякъде", каза Борисов.

"Да почнат проверките от петия, шестия и седмия си конгрес, и да карат наред. Да проверяват последните 25, плюс 44 години. Нашият дълг е във фискалния резерв" - така Борисов отговори на обвиненията, че е натрупал заем.

На въпрос дали е съгласен да участва в дебат с Нинова той реагира: "С жени не знам дали искам да водя дебати." Ако обаче се организира сериозен такъв, по всички проблеми, лидерът на ГЕРБ е готов да участва с нея.