Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не един, а двама са задържани за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, научила Нова тв от свои източници. Младите мъже били изненадани в домовете си. Единият бил студент, другият работел.

Телевизията съобщи в новинарската си емисия в 9 часа, че двамата арестувани били братя, а баща им - полицай, вероятно от Гранична полиция. Предполагало се, че двамата не са се познавали с Георги.

Вчера колегите от СДВР и Софийска прокуратура задържаха извършител на знаково убийство в столицата. Случаят е един от най-обществено значимите от 2015 година. Днес ще се дадат подробности по случая. Това заяви пред Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Георги Костов.

Заподозреният е променил външността си, твърдят разследващи. Когато е извършено убийството е бил ученик. От МВР преди време разпространиха снимки и видео на момче с раница и сини маратонки, заснето да бяга от две камери в района на престъплението на 2 юни. 

На 2 юни 2015 г. малко преди воя на сирените в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България 16-годишният Георги Игнатов се обажда на майка си.

“Мамо, наръгаха ме”, казва момчето. Преди това успява да се свърже и с приятелката си Лора, която се обажда на тел. 112. В нито един от разговорите Георги не посочва име или описание на човека, който го е намушкал с нож.
Инцидентът се случва в оживен район до метростанцията на стадион “Васил Левски”. Пейката, на която е открит мъртъв ученикът от Търговско-банковата гимназия, обаче е на глухо място с дървета и храсти, встрани от алеята, която минава покрай конната база. Днес там има скулптура на ангел в памет на Георги и градинка с цветя около него.

 От МВР разпространиха снимки на бягащо момче с раница и сини
маратонки, заснето да бяга от две камери в района на престъплението на 2 юни.