Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Голямата сензация в избирателните листи е, че бившите “кинжали” Евгений Михайлов и Георги Боздуганов водят листата на ДОСТ в 24-и избирателен район в София. Нещо повече, ДОСТ се подкрепя от Константин Мишев, който бе най-близкият съветник на Филип Димитров в далечната 1991-1992 г.

За по-младите ще напомня, че “кинжали” бяха най-тъмносините активисти около Ф. Д. Тогава се пусна слух, че се заклели във вярност над кинжал и библия. Може и да е майтап, но звучи романтично.

После в СДС мина голямата метла и кинжалите изхвърчаха, макар че някои се уредиха за посланици. Но те винаги са били активни. Затова сега завръщането им в политиката под байрака на ДОСТ не би трябвало чак толкоз да ни шашардисва. Напротив, това е естествена и дори очаквана стъпка.

Каква е идеологията на ДОСТ и защо тя е близка до кинжалите:

1. Първо, в нея намираме доказана на дело русофобия. Неслучайно Лютви Местан бе прогонен от ДПС след изявленията си срещу Путин. Нима това не съвпада с кинжалните принципи?

2. ДОСТ е мотивиран от омразата към ДПС и лично към Доган. И това съвпада. Навремето Ф. Д. падна от власт именно защото ДПС го предаде. Ако не ги беше предал, сега кинжалите щяха да са посланици, бивши министри, приватизатори с голямо П.

3. Както кинжалите, така и ДОСТ се борят за премахване на всички останки от комунизма и за пълна лустрация до дупка. Вярно, според комисията за досиетата Местан е агент на ДС. Но самият Местан отрича. Кое е истината? Естествено, че това, което обслужва политическия съюз.

Очевидно, че между кинжалите и ДОСТ има сходство в най-дълбоките нагласи. А какво според уважаемия читател трябва да ги разделя? Къде е несъвместимостта, та да се вдига такъв шум?

Някои хора са се вторачили в етническите и религиозните различия. Но я помислете, кой пръв направи коалиция с ДПС? Именно Ф. Д. в епохата на кинжалите. Значи имаме желязна приемственост!

Да не говорим, че всички други партии ту правят коалиции с етнически движения, ту вкарват другите етноси и религии в листите си. Това е нормално и похвално. Защо на тях го прощаваме, а на ДОСТ и кинжалите – не? Патриотите вият до небесата, че ДОСТ била партия на Ердоган

Добре, а кой навремето занесе списъка на българските разузнавачи в турското посолство? Същият, с когото вождът на кинжалите направи съюз в далечната 1991 година и после беше коварно предаден, а после БСП и НДСВ правиха не две, а три коалиции. Защо кинжалите да не могат да се коалират с този, с когото Станишев се целуваше на Орлов мост?

Време е патриотите да се отърсят и от религиозните предразсъдъци. Всъщност ислямът е най-мултикултурната религия, тъй като за нея няма българи, няма турци – всички сме една “умма” (общност). Най-лесното нещо е да се приобщиш в уммата - просто изричаш пред свидетели: “Ешхаду ал ла иляха иллаллах уа ашхаду анна мухаммадан абдуху уа расулюх”, което ще рече:

“Свидетелствам, че няма друг бог освен Аллах, и свидетелствам, че Мухаммед е Негов раб и пратеник.” И готово. Даже напоследък обрязването не било задължително. Няма го тържественото църковно топене във вода, та после да настинеш. Няма нужда да зубриш псалми и да проумяваш що е то Света Троица, и дали Синът Божи е единосъщностен, Богочовек, или Бог въплътен – неразбираеми тънкости, заради които преди 5 века са убивали.

Даже може да се твърди, че човек не сменя вярата си ако приеме исляма. Да напомня, че Аллах е другото име на Йехова, нашия юдео-християнски Бог. Напоследък православната църква явно призна и Мохамед за пророк. Защото настоява в училищата да се преподават и двете религии. Щом ислямът е легитимна религия, значи и Мохамед е легитимен пророк, носител на Словото Божие със седемвековен ъпгрейд. Така че какво му е да си в листа на ДОСТ?

Мюсюлманството има само едно неудобство – не дават да го напуснеш. Я си го вероотстъпил, я са ти отрязали главата с тъп ятаган… Не, шегувам се. Няма такова нещо. Режат глави само в Саудитска Арабия, Иран, Пакистан, Нигерия и още двайсетина държави, но в съседна Турция това е отживелица, там най-много културно да те арестуват.

Майтап, разбира се. Едва ли приютените в ДОСТ кинжали биха приели исляма. А жалко, тъй като тази вяра е най-удобна за политиката.

Ако политикът е вярващ християнин, той поема върху себе си грях всеки път, когато се яви по телевизията и започне да лъже. Или когато приеме предизборна програма. Този грях се трупа, трупа и осъжда душата на вечни мъки. Може да си бил абсолютно благочестив в личния живот, но да вриш в казана заради едните опорни точки. Струва ли си?

Докато в исляма съществува принципът “такия”, т. е. правото на политическа лъжа. Това спасява душата на политика от казана. Най-удобна е шиитската разновидност на исляма, защото в нея “такията” се препоръчва най-широко и безнаказано. Шиитите са последователи на халифа Али, зет на Пророка, който е предаден и убит коварно от своите. Нима не е същото като с Филип Димитров? Той халиф не е бил, но премиер беше и също бе предаден.

Извинявам се на читателя за несериозния тон, просто искам да го настроя да погледне по-широко на кинжалите и техния неочакван брак с ДОСТ. Това тяхното е невинна закачка в сравнение с тези партии и фондации, които агитират да се откажем от историята, от водата и земните недра, от сексуалната идентичност и от суверенитета.

Политиците не са ангели, никога не са били и няма да бъдат – защо да го очакваме от кинжалите?

Та като говорим за ангели, и тук ислямът е по-удобен за политиците. В християнската вяра ангелите пеят химни и бдят над спящите дечица. Кой политик е ангел? Никой. В Корана обаче ангелите са свирепи същества, които размахват мечове и режат главите на неверниците. Те много повече приличат на водачи на листи.

Защо тогава ние, прогресивната българска общественост, вдигаме такава врява за последния ход на кинжалите?

Отговорът според мен е в робската психика.

Ако някой политик се пребоядиса, за да оглави листа на голяма партия, това за нас е честно и почтено. Когато обаче някой малък и без шансове за власт направи същото, все едно Бога е разпнал. Тъпчем малките и беззащитните, прекланяме се пред големите и силните.

Щом е отгоре, значи е велико. Щом е отдолу, от низините, значи е нещо ужасно. Референдумът на президента Плевнелиев е великолепен и извисен, референдумът на Слави бил долна постъпка. Чувате ли се какво говорите? Това бяха референдуми тип “гражданска инициатива”, които по принцип трябва да тръгват извън политическия елит и властта. Затова се прави подписка, за да тръгне от народа. Това е правилно, нормално, естествено. Перверзията е, когато подписката ви я събират управляващите.

И накрая бих завършил пак в религиозен тон. В посланието на апостол Павел до Колосяни (3:9-11) пише следното: “Съблечете старата личност и нейните постъпки и облечете новата личност, която чрез точно познание се обновява според образа на Онзи, който я създаде и при която няма нито грък, нито юдей, нито обрязване, нито необрязване, няма чужденец, скит, роб, свободен човек…”

Ето защо пребоядисването и прескачането в чужда листа и чужда вяра се практикува постоянно и от всички. Защото е угодно Богу. И нека този, който е без грях, да хвърли първия камък…