Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НОНА ЙОТОВА
НОНА ЙОТОВА

Нона Йотова, актьорът Любомир Ковачев и лекоатлет без ръце са кандидати на БСП

Знакови и популярни лица от културата, спорта и университетите бяха включени в кандидатдепутатските листи на БСП. По данни на Корнелия Нинова в списъците на социалистите има 56 души, които са от т.нар. гражданска квота и не членуват в червената партия.

Актрисата и певица Нона Йотова ще е в листата на социалистите в 24-и избирателен район в София. Тя е спътница в живота на Богомил Бонев, който бе министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов. Заедно с Йотова в листата в този район е и професорът по пантомима Александър Илиев.

В 23-и МИР пък в листата е актьорът Любомир Ковачев. Той е познат главно с ролята си във филма “Чужденецът”, учил е в чужбина, а в момента играе в театрални постановки.

Лекоатлетът без ръце Михаил Христов, който е трикратен световен шампион в скока на дължина пък, е в листата на БСП в 25-и МИР в столицата. Христов е и правист по образование, завършил е в УНСС.

В листата в Пловдив е включена професорката по реторика от Софийския университет Донка Александрова. В Смолян кандидат пък е преподавателят по история в СУ Христо Беров.

В София-област кандидат ще е бившият командир на гвардейците Боян Ставрев.

В Плевен пък листата на БСП включва собственика на летище и школа за пилоти Антон Георгиев. Той е бизнесмен.

В Русе сред кандидатите на социалистите пък е олимпийският шампион по стрелба с пистолет Таню Киряков.

В листите на БСП е включена и голяма група деца и внуци на бивши партийни велиция.

Дъщерята на покойния соцдепутат Димчо Михалевски - Петя, е втора в Кърджали. Тя е завършила политически науки, от 2013 г. е член на БСП, а миналата година бе избрана и за член на Националния съвет на партията.

Синът на ексдепутата и настоящ шеф на МВР болница Илия Баташки - Атанас, пък е кандидат за депутат в Пловдив-град. И той като баща си е хирург. Класиран е осми в червената листа.

Десети в 24-и МИР е Иван Таков. Той е син на Янчо Таков и внук на члена на Политбюто и министър на вътрешната търговия от времето на социализма Пеко Таков. Иван беше един мандат общински съветник от БСП в София, но на последните избори не успя да влезе в СОС. Също тогава бе и кандидат за кмет на столичния район “Възраждане”.

Две места след него е дъщерята на Георги Пирински - Ана, която вече е и член на Националния съвет на БСП. А още по-назад в листата е Ана Ананиева - дъщеря на бившата червена депутатка Нора Ананиева.

За депутатско място се бори и синът на Марио Трайков - Тома, който е 22-и в 25-и МИР в София. Баща му бе кандидат за президент на БСП и името му бе в списъка, обсъждан от червения пленум до последно заедно с тези на Румен Радев и ексдепутата Таско Ерменков. Трайков-старши е бил 12 г. член на Контролната комисия на БСП и кандидат за депутат. Баща му Тома Трайков пък е бил един от създателите на ДС. Внукът и син Тома Трайков-младши на последните местни избори бе кандидат за общински съветник от БСП, а сега се бори за депутат.

На последното 25-о място в този район е Владимир Илиевски - син на бившия депутат от БСП и екскмет на Долна Митрополия Радослав Илиевски.

В графата “деца” попада и водачът на листата в Силистра Стоян Мирчев - син на социолога Михаил Мирчев и внук на члена на ЦК на БКП Стоян Михайлов. Мирчев-младши обаче вече е “ветеран” в политиката - беше един мандат депутат и е член на Изпълнителното бюро на БСП.

ИВАН ТАКОВ
ИВАН ТАКОВ
ЛЮБОМИР КОВАЧЕВ
ЛЮБОМИР КОВАЧЕВ
МИХАИЛ ХРИСТОВ
МИХАИЛ ХРИСТОВ
ТАНЮ КИРЯКОВ
ТАНЮ КИРЯКОВ
АТАНАС БАТАШКИ
АТАНАС БАТАШКИ