Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Факт е, че през 70-те години съм сътрудничил на разузнаването в Първо главно управление на ДС. Пътувах често в чужбина и винаги след като се връщах ме брифираха – трябваше да разказвам с кои хора съм се срещал. Не се срамувам от това, аз 50 години съм пред българския народ с лицето си.

Баща ми никога не е бил шеф на лагера в Белене, работи няколко години в затвора за криминални престъпници, след което се пенсионира. Той е достоен и почтен човек, беше приятел на Вапцаров, а ръцете му никога не са били изцапани с кръв.

Петър Дертлиев първи ме покани в политиката, но тогава аз имах много работа в журналистиката. За тези избори ме покани Корнелия Нинова – първия път отказах веднага, това беше още през лятото. Вторият път вече участвах в инициативния комитет за избирането на президента генерал Румен Радев.

Още когато той се кандидатира за президент, му казах, че ще бъде убит до два месеца. Бях убеден, че ще загуби, че Бойко ще го бие. Това, че победи, че изведнъж има една огромна вълна на недоволство, която не се вижда в медиите, е най-голямото свидетелство за желанието за промяна.

Това разказа пред Би Ти Ви международният журналист Тома Томов, който влезе в политиката като водач на листа на БСП в Пловдив.