Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Гуцанов Снимка: Архив
Борислав Гуцанов Снимка: Архив

Двама нови членове на Изпълнителното бюро на БСП се очаква да гласува червеният пленум по-късно днес. Това са бившите депутати Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров, научи "24 часа".

И двамата получават местата си в ръководството като компенсация, че не са в червените листи. Гуцанов изпадна от листата след скандал между двете лобита в морската столица - неговото и на Красимир Янков. Неговата кандидатура не бе подкрепена от конференцията на варненската структура. Оказа се обаче, че тя е наредила листата в нарушение на устава и "Позитано" 20 я пренареди служебно. Така кандидат за депутат ще е бившата образователна министърка и кандидат-кмет на БСП във Варна Анелия Клисарова, която първоначално не бе включена в списъка.

Атанас Зафиров също не намери място в червената листа в Бургас. Той обаче бе един от най-активните депутати в 43-ото народно събрание по темите за сигурността и отбраната. Затова Нинова не одобрила отпадането му от листата, но и не пожелала да променя взето легитимно от структурата решение. Като компенсация Зафиров влиза в Изпълнителното бюро.