Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Освен певицата и актриса Нона Йотова, и актьорът Любомир Ковачев влиза в гражданската квота на БСП.

Тя се състои от 56 човека, които не са членове на партията, обяви лидерът й, Корнелия Нинова, по време на пленум на столетницата.

В списъка влизат професори по медицина и лекари, параолимпиец, олимпийски шампион, учители и директори на училища, дейци на науката и културата, директори на театри и актьори, представители на тракийските дружества, земеделци, представители на потребителните кооперации в България, инженери, проф. по риторика в СУ, доктор на икономическите науки, адвокати, архитекти, специалисти във военния сектор. Любомир Ковачев и Нона Йотова са част от листите на 23-ти и съответно 24-ти избирателен район в София. Параолимпиецът Михаил Христов ще бъде в 25-ти избирателен район на столицата.

По време на пленума, Нинова коментира доклада на служебното правителство от ревизията на кабинета "Борисов 2".

"Ще изчакаме пибликуването на доклада в понеделник, за да се запознаем в детайли с него, но от това, което излезе до тук, двата основни стълба на ГЕРБ рухнаха", каза тя.

Това са строителството на магистрали и пътна мрежа. "От констатациите се вижда, че пътната инфрастеуктура не се поддържа. А обществените поръчки за строеж на магистрали са нагласени", коментира Нинова.

Вторият стълб са еврофондовете, където са спрени парите по програма наука. Има риск и за парите за земеделие, заради забавени обществени поръчки, заявиха от Позитано.

"ГЕРБ твърдят, че имало забавяне, защото сме поставили условие отиващото си правителство, да не пуска обществени поръчки в последния месец. Това е лъжа, защото обществени поръчки са пускани и в деня на предаване на властта-27 януари", опроверга Нинова твърденията на ГЕРБ.

БСП ще поиска и ревизия на дълга, с който България задлъжня с 16 милиарда лева при управлението на "Борисов 2". По думите на Корнелия Нинова дългът не е в резерва.

Пленумът започна с минута мълчание в чест на 144-годишнината от гибелта на Васил Левски.