Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпругът е осемкратен олимпийски шампион, а любимата му женичка има “само” три титли от зимните игри. Двамата се записаха в историята, печелейки медали от световното в един и същи ден.

Приятно е да си половинка на известен спортист. Стоиш на трибуните, правиш муцки на камерите и крещиш като луд при всяка победа на любимия човек. Какво да кажем обаче, ако и двамата съпрузи се състезават едновременно и на всичкото отгоре мачкат конкуренцията под път и над път. Оле-Ейнар Бьорндален и Дария Домрачова просто не могат да се насладят на успехите на другия. Двамата юркат ските в световния биатлон и печелят медали с ненадмината ненаситност.

Само преди няколко дни Бьорндален и Домрачова спечелиха медали в биатлона в един и същи ден. Бьорндален стигна до бронза в преследването на 12,5 км на световното първенство в Хохфилцен, Австрия, а часове преди него съпругата му взе среброто. Светът отново трябваше да се преклони пред постижението на може би най-успялото семейство в световния спорт.

Като истински глава на семейството Бьорндален печели повечето медали в популярната фамилия. В торбата с отличията той е прибрал 8 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал от олимпийски игри. Останалите му отличия от световни първенства и други състезания просто няма смисъл да бъдат изброявани. Много са! Норвежецът е и единственият биатлонист, печелил 4 златни медала от една олимпиада.

И понеже стана дума за зимни олимпийски игри, е добре да се отбележи, че вярната половинка на Бьорндален – Дария, успя да спечели три златни медала от игрите в Сочи. Има си и световна титла и вече й е почти невъзможно да намира свободни рафтове у дома за всички купи и отличия, които е прибрала до този момент.

Самата тя твърди, че най-голямата й награда до този момент е раждането на дъщеря й Ксения. Амбициозната майка обаче не се закотви вкъщи, за да сменя пелени и биберони. Тридесетина дни след раждането тя се върна да тренира, а сегашното й постижение в Хохфилцен идва 134 дена след раждането. И това постижение може да се пробва за рекордите на „Гинес”, но известните съпрузи рядко коментират своите геройства в световния спорт.

Двамата дълго време са доста обрани и откъм интервюта, засягащи личния им живот. Знае се, че се запознават по време на лагер. Норвежкият и беларуският национален отбор се засичат в един и същи курорт. Покрай приказките за ските и снега, норвежецът започва да навлиза и в по-лични теми.

Красивата беларускиня очевидно също проявява интерес към най-великия в нейния спорт. Двамата си разменят телефони, мейли и фейсбуци. Проблемът е, че Бьорндален е женен за красивата италианка Натали Сантер. Двамата вдигат пищна сватба през 2006 г., но 7 години по-късно се разделят заради „несходство в характерите”. Жълтите медии са убедени,че причина за развода са именно изневерите на Бьорндален с далеч по-младата си колежка от Беларус.

След подписването на документите по развода легендата в зимните спортове не губи време и прави всичко възможно да конструира новия си живот с Дария. В началото двамата се крият упорито от фенове и медии, но с течение на времето все по-често се появяват заедно на светски събития. През 2016 г. Бьорндален за втори път в живота си пада на колене и поднася кутийка с пръстен. Няколко месеца след сватбения купон Дария ражда дъщеря на своя преуспял съпруг.

„Това беше най-великият миг в живота ми. Нито един медал или победа не могат да се сравнят с щастието да гушна прекрасната си дъщеря. Тогава осъзнаваш кои са най-ценните неща в живота”, заявява великият шампион Оле-Ейнар Бьорндален. 43-годишният великан все още не е обявил окончателно кога планира да сложи край на кариерата си. А и защо да се отказва, при положение че продължава да побеждава на пистата далеч по-младите си съперници.

„Дори и след моето отказване емоциите няма да секнат. Ще подкрепям Дария, пред която има още много години слава и успехи. Приятна ми е мисълта, че с дъщеря ни ще ходим заедно да я подкрепяме и да я прегръщаме, когато спечели поредния си медал”, признава как си представя най-близкото бъдеще Бьорндален.