Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Още на корта казах - тази победа е изцяло на публиката. Знаех какво да очаквам, но не очаквах да сервира толкова добре. Вече съм в турнира. Вината в първия сет си беше изцяло моя, направих много лош гейм с двойна грешка и лоши отигравания, проби ме и загубих сета. Не беше никак лесно, Янович игра силно цял мач. Щастлив съм, че спечелих мача".

Това заяви Григор Димитров след трудния си успех с 2:1 сета над поляка Йежи Янович въм втория кръг на Garanti Koxa Sofia Open.

Попитан къде е по-силна подкрепата - в Базел за Роджър Федерер, когато е играл там срещу него, или в София тази вечер в негова полза, Григор заяви: "Тук, тук. Тук залата е по-голяма даже. Децибелите тук бяха повече със сигурност. Няма как да обясня чувството като играч. По едно време ме побиваха тръпки, като слушах цялата зала. Наистина бях под напрежение. Щастлив съм, че спечелих."

На въпрос с каква настройка гледа към неделя, когато е финалът, Димитров отвърна през смях: "Как гледам за неделя? Утре е петък? Иначе неделя ми е любимият ден да играя."

На въпрос дали възгласите на феновете между първи и втори сервис при грешка на Янович са повлияли на психиката и играта на поляка, Григор отвърна: "Важна е играта и нищо друго. Когато аз излязох да играя срещу Анди Мъри на Уимбълдън, също го е имало. Трябва просто да си готов, изцяло да се концентрираш и просто да играеш."