Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ана Чапман предупреди, че Клинтън и спецслужбите ще пробват да го свалят с импийчмънт

Скандалната шпионка в САЩ Ана Чапман, днес тв водеща, царица на модата и патриотичен символ на Русия в социалните мрежи, предсказа гражданска война в САЩ.

Дъщеря на дипломат, с икономическо образование, тя дълги години е шпионирала за руското разузнаване, преди да бъде арестувана през 2010 г. в мащабна операция срещу руски шпиони в Америка, подготвяна 10 г.

Днес Чапман прогнозира, че в САЩ може да избухне въоръжен конфликт, ако бъде обявен импийчмънт на Доналд Тръмп. Според нея обкръжението на Клинтън и спецслужбите в САЩ правят всичко възможно за това. Изявлението на ексагента се появи преди разговора на Тръмп с Путин и данни, че т.нар. досие на Тръмп и казусът за т.нар. руска намеса в изборите вече се разглеждат от Сената и Конгреса.

Ако Тръмп бъде убит или обявят импийчмънт, това просто ще означава гражданска война в Америка, написа Чапман в акаунта си в инстаграм. И допълни: “Над 2 милиона американци излязоха на улиците да протестират срещу встъпването му в длъжност. Кланът Клинтън заедно със спецслужбите прави всичко възможно за отстраняването на Тръмп - пише Чапман. - Си Ен Ен вече теоретизира какво би се случило, ако новият президент бъде убит. Изглежда, че всички, които активно саботират новия държавен глава, не разбират едно: ако Тръмп бъде убит или свален с импийчмънт, САЩ ще бъдат изправени пред нова студена война.

Много от щатите, които са гласували за него, може да поискат да се отцепят. Вътрешното напрежение в американското общество е по-силно от когато и да било.”

Чапман използва известни факти с определена цел. Затова и сп. “Венити феър” я нарече звезда в инстаграм, която обича Доналд Тръмп. Коя е Ана Чапман, неофициалният пиар на Тръмп?

Чапман (фамилията й е на бившия й съпруг англичанин) стана световноизвестна, след като през юли 2010 г. заедно с още деветима руснаци, живеещи в САЩ, бе арестувана заради шпионаж в полза на руското разузнаване. В САЩ тя купува и продава недвижими имоти чрез компанията си PropertyFinder Ltd., регистрирана в Манхатън. Вечер тя посещава елитни бизнес и нощни клубове.

Сред тези изискани места е и Тръмп ресторант според в. “Дейли мирър”. Червенокосата красавица се запознава с аристократи и влиятелни хора от американския бизнес и политика. Всичко това е прикритие за официалната й мисия - да намира специфична информация за САЩ. Според документален филм на Би Би Си Чапман е заловена, преди да успее да се внедри твърде високо в администрацията на САЩ. Топчиновник от кабинета на Обама попаднал под опасния й чар.

Червенокосата шпионка, получила прякора Мата Хари, е част от група разузнавачи в САЩ, изпратени по дългосрочна операция на руското външно разузнаване. За съществуването й издал бившият шеф на американския отдел на Управление "С", т.е. нелегалното разузнаване, на СВР Александър Потеев, който по-късно почина в САЩ. След ареста и размяната й за четирима агенти, шпионирали за САЩ и Великобритания, Ана Чапман е екстрадирана в Русия.

Останала без работа, тя прави няколко еротични фотосесии. Позира полугола за мъжко списание, с пистолет и прилепналата военна униформа. Облече я и когато получи орден от тогавашния президент Дмитрий Медведев. През декември същата година Чапман става съветник по инвестиции и иновации на президента на Фондсервисбанк Александър Воловник, а по-късно и член на съвета на директорите на банката. По това време започва да изгражда образа си на патриотичен символ на Русия.

Тя е поканена в прокремълското младежко движение “Млада гвардия”, за да отговаря за патриотичното възпитание на младежите и руската пропаганда. Чапман се появи и на митинги на "Млада гвардия". След изпадането на банката в неплатежоспособност регистрира търговска марка и се заема с кариера на моден дизайнер - открива собствена модна линия и три бутика в Москва.

Става тв водеща на предаването “Тайните на света с Ана Чапман” по РЕН ТВ (собственост на "Национална медиа група", управлявана от бившата шампионка по гимнастика Алина Кабаева) и активно пише в социалните мрежи, където тиражира руската гледна точка за световните събития. Чапман наистина не крие симпатиите си към Тръмп.

През ноември м.г. тя тържествуващо съобщава на английски: “Доналд Тръмп е избран за следващия президент на САЩ! Цяла година всички говореха, че неговата победа е невъзможна, но това се случи. Това е истинска революция в американската политика. Американският народ спечели победа над транснационалните корпорации, големите банки, титаните на Уолстрийт и индустрията. Национално ориентираната политика спечели срещу политиката на експанзия. "Изолационистите" - над "ястребите". Късмет за Тръмп, американците и всички нас...! “Този пост на Чапман е изцяло в стилистиката на руските ястреби и хибридната война срещу глобализацията и неолиберализма.

В инстаграм Чапман коментира аферата за т.нар. Панамско досие, която според нея е била използвана за атака на руския президент. Тя отбелязва, че Панамското досие е ударило предимно Дейвид Камерън, докато западната преса го използва, за да критикува Путин. Чапман подкрепя Доналд Тръмп, като казва, че той добре се разбира с Владимир Путин.

“Тръмп подкрепи Путин. Той одобри руската операция в Сирия и се изненада много, че Америка е зад Украйна. Промените в Америка са близо”, пише в социалните мрежи бившият агент. Чапман посочва, че Тръмп и Владимир Путин са се съгласили да подобрят и укрепят обтегнатите отношения между двете суперсили и това е основната причина Тръмп да се радва на такава подкрепа и от Москва.

След победата на Тръмп Чапман уличава световни политици в двуличност. Като водеща в РЕН ТВ тя разказва как след избора на Тръмп мнозина политици са започнали да изтриват оскърбителните си коментари от социалните мрежи и да се преструват, че винаги са подкрепяли републиканеца.

Тя посочва внезапната промяна в мнението на Мартин Шулц, който преди е наричал Тръмп "проблем за целия свят”, а след победата извенъж демонстрирал изключително уважение. Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков пък премахнал свой пост, в който наричал Тръмп "опасен маргинал".

За разлика от Доналд Тръмп Чапман не е фен на Хилари Клинтън. Напротив. “Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани обвини Хилари за създаването на ИДИЛ. Трудно е да се опровергае това твърдение. По времето на Рейгън Америка създаде условия за възникване на талибаните и "Ал Кайда". Това е основното забавление на Америка – те създават терористи, срещу които се борят”, смята руският агент 007. И допълва, че след като стане революцията в САЩ с избирането на Тръмп, там няма да има място за хора като Клинтън, които “имат кръв по ръцете си”. Колкото до тезата на Чапман, че в САЩ може да избухне гражданска война, според анализ на руския Институт за Америка и Канада, цитиран от в. “Правда”, с идването на Тръмп на власт протестните движения в САЩ ще се засилят.

Преди церемонията по встъпването му в длъжност на няколко групи, сред които влиятелните сред чернокожите DisruptJ20 и “Блек лайф мадърс”, обявиха намерението си да възпрепятстват церемонията и да блокират контролно-пропускателни пунктове на Капитолия.