Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цял Бургас се вдигна на крак да търси осем ценни кученца, които бяха откраднати от зоосклад. Собствениците на елитните породи животинчета дори разпратиха техни снимки по границите, за да предотвратят евентуалното им иззвеждане в чужбина. 

 "Изпратили сме снимките им по границата, нека ги издирват като хора, защото за нас кученцата не са просто животни. Най-вероятно крадците ще опитат да ги изнесат, три от тях са рядка и много скъпа порода златен йоркширски териер", сподели Йончо Даскалов, който помага на собственика на зоосклада Христо Илиев.

Чрез социалните мрежи вече е обявено, че при наличие на точна информация собствениците са склонни да дадат парично възнаграждение. Повечето кученца са на по няколко месеца, имат си имена и паспорти. Внасяме ги от развъдници в Чехия и Словакия, обясни Йончо Даскалов. По негови данни женската златна йоркширка се продава за 1200 лв., а мъжките екземпляри вървят по 1000 лв. Името им идва от златистия цвят на козината, пояснява Йончо. Само ден преди кражбата собствениците успели да продадат два златни териера. Осемте кучета на обща стойност близо 6000 лв. са откраднати в нощта срещу 6 февруари.

Външната ролетна щора на зоомагазина, който се намира на ул. "Шейново" 46, била отключена. Крадците я повдигнали, след което счупили стъклото на входната врата и проникнали в помещението. Въпреки че в магазинчето имало и други кучета, както и влечуги и риби, крадците взели само най-скъпите - седем мъжки и женски йоркширски териери и едно чихуахуа.

"Не заключваме ролетната щора, защото заради студа ключалката замръзва. Вече ще сме по-бдителни, ще монтираме и аларма, но белята стана", казват от разбития зоомагазин. От там не се съмняват, че кражбата е по поръчка на конкуренти в бранша.